lunes, 7 de abril de 2014

07 abril 2014 (04.04.14) LRDLA ElPuntAvui

07 abril 2014 (04.04.14)


El president del Col·legi de Metges clama contra el “mercadeig del Trueta”
Benjamí Pallarés fa una crida a deixar de banda les picabaralles polítiques i reclama que es facin inversions urgents a les instal·lacions actuals



El president del Col·legi oficial de Metges de Girona, Benjamí Pallarés, va denunciar ahir públicament que s'està utilitzant la ubicació del nou Trueta per fer “mercadeig electoral” i va fer una crida perquè s'aturin “les picabaralles polítiques” sobre on s'ha de construir. “Prou d'utilitzar una institució hospitalària que fa falta a la ciutat i a tota la comarca com a mercadeig electoral. No és admissible que s'utilitzi un tema tan delicat com és la sanitat per a picabaralles polítiques. No és aquest el camí”, va dir Pallarés, que amb aquestes contundents declaracions va voler deixar clara la posició de la institució que representa en relació amb el nou hospital de Girona.
Així mateix, Pallarés va manifestar que, atès que aquesta nova infraestructura hospitalària no serà una realitat fins d'aquí vuit o deu anys, cal buscar recursos i invertir de manera urgent en les instal·lacions actuals. “És exigible que es facin d'una manera urgent les inversions que calgui per poder seguir treballant els pròxims anys amb la qualitat necessària, perquè els ciutadans estiguin ben atesos i els professionals puguin treballar en condicions”, va exposar Pallarés. I en aquest sentit, va advertir que s'han de fer inversions per reformar les instal·lacions actuals per evitar riscos potencials. “Fan falta inversions urgents, si no, tindrem problemes i en sortirem tots perjudicats”, va indicar fent al·lusió a l'envelliment progressiu de l'estructura.

El president del COMG, que ja ha anunciat que no es tornarà a presentar a les eleccions del col·legi, es va mostrar molt indignat amb les declaracions que representants polítics de signes diferents han fet darrerament sobre el nou hospital de Girona, entre altres raons perquè, segons va subratllar, no hi ha diners per tirar endavant un projecte nou i veu absurda la discussió sobre si es construirà “al nord, al sud, a l'est o a l'oest”.

L'estrena d'una ficció polèmica

El Col·legi de Metges va presentar ahir a Girona la projecció La revolució dels àngels, una polèmica sèrie en què malalts terminals que ja no tenen res a perdre maten polítics corruptes. El COMG ha finançat amb 1.000 euros el projecte de ficció, que el seu creador, Oriol Clavell, ha tirat endavant a través del micromecenatge. Després de la projecció, es va fer una taula rodona amb la participació del president de l'Audiència de Girona, Fernando Lacaba, i el president de la FOEG, Joan Casadevall. Cap polític dels que havien estat convidats, va assistir a l'acte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario