lunes, 8 de octubre de 2012

05 octubre 2012 Conferència Universitat Internacional Catalunya

05 octubre 2012

Conferència Universitat Internacional de Catalunya

El passat divendres día 5 de octubre vaig tenir el honor de presentar una conferència en la seu de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) dins del Departament de Criminología, convidat pel profesor Pau González Prieto i amb la presentació de Goyo Martínez.
Fer una conferència en la que els assistents son membres de la judicatura, advocats,  secretaris judicials o membres de les FCSE es una enorme responsabilitat, motiu pel qual tota la informacióque s’ofereix ha de estar plenament documentada.

La conferència va girar en torn a la realitat jurídica, psicológica i social en la que ens trobem el col.lectiu de “les” víctimes del terrorisme, realitat que sovint no coincideix amb la que alguns medis de comunicació o algunes entitats fan veure que es la real. Aixó va quedar molt palés tant en el decurs de la conferència com en el temps dedicat a les preguntes i dubtes posteriors.


La conferència i la posterior roda de preguntes va durar dos hores i mitja i aprofito per agraïr la benevolencia del seguent professor que ens va prestar 30 minuts de la seguent classe per tancar la ponencia i el torn de preguntes que quedava pendent.

Entre las nombroses preguntes i opinions presentades van aixecar interés especial les questions jurí¡diques sobre la nova llei de setembre de 2011, la politització de la pràctica majoría de associacions de víctimes, la generalització que es fa del col.lectiu de víctimes del terrorisme i, com no, la trobada amb el terrorista Rafael Caride Simón a la presó de Zaballa a Vitória.

Un cop acabada la ponència i ja en els passadissos de la UIC, una de les assistents va demanar informació relacionada amb el terrorista del Grapo que va participar en la trobada amb el President Mariano Rajoy com a membre dels paralímpics espanyols.

No hay comentarios:

Publicar un comentario