miércoles, 5 de junio de 2013

05 juny 2013 (01.06.13) Diari de Girona

05 juny 2013 (01.06.13)



Sobre la corrupció política

El Col·legi de Metges dóna 1.000 € per rodar un curt

La institució farà de mecenes a un grup de comunicació perquè el seu film "té relació amb la sanitat"





El Col·legi de Metges de Girona s'ha convertit en un dels principals mecenes del projecte La Revolució dels Àngels, una ficció contra la corrupció i les injustícies del sistema que vol preparar un grup de professionals vinculats als mitjans de comunicació. El Col·legi gironí ha aportat el 10% del pressupost a través de la plataforma de micromecenatge Verkami i, a més, té intenció de promoure el debat públic amb l'organització de la preestrena del curtmetratge a la seva seu.
Segons els seus creadors, La Revolució dels Àngels vol ser un curt i també una novel·la amb una trama de ficció que comença quan malalts terminals que ja no tenen res a perdre maten polítics corruptes. "La societat no els condemna, els converteix en herois. És un canvi de tornes: la por com a mecanisme de control passa a mans del poble. Una revolució liderada per persones que no podran ser castigades penalment. Individus que es rebel·len contra el sistema per donar un sentit a la seva mort natural", expliquen els creadors en un comunicat.
El president del Col·legi de Metges, Benjamí Pallarès, va justificar ahir el mecenatge a aquest projecte afirmant que "està molt relacionat amb la sanitat, i és molt important la posterior discussió social que pot aportar".
De fet, en el germen de la història precisament un metge hi va tenir un paper fonamental. En concret, el doctor Santiago Barambio Barambio (col·laborador del grup creador del curt), a qui una pacient en estat terminal va confessar que, si encara tingués una mica d'esma, "s'emportaria per davant un polític corrupte".
Els seus creadors van destacar també que l'origen del curt sorgeix d'un context de crisi "que es tradueix en milers de drames personals i que -en aquesta trama- acaba empenyent determinades persones a cometre assassinats alhora que reclamen canvis que tinguin com a fonament l'ètica, la justícia social i la sostenibilitat". L'argument, expliquen els impulsors, planteja enormes dilemes morals i convida a un "inevitable exercici de reflexió". Pallarès va incidir en aquest objectiu, i va confirmar que el curt pot enriquir el debat sobre la situació actual que pateix el sector sanitari.

Falten 2.000 euros

El grup promotor del curt va insistir que el component violent de la trama "té raó de ser únicament i exclusivament en la ficció". Més aviat el que vol ser és una eina de prevenció. També volem deixar clar que en cap cas pretenem criminalitzar la classe política, al contrari, posarem de relleu que els polítics nobles també són víctimes de les corrupteles i dels esclavatges del poder econòmic. El projecte no persegueix rendiment econòmic i les aportacions ja sumen més de 8.000 euros. Tanmateix, l'objectiu és arribar als 10.000 anabs del dimarts que ve.


No hay comentarios:

Publicar un comentario