martes, 25 de junio de 2013

24 juny 2013 (22.06.13) Presentació Sala d'Actes "Joan Fructuoso Gomez"

24 juny 2013 (22.06.13)

Acte de presentació de la Sala d’Actes “Joan Fructuoso Gómez”



El dissabte 22 de juny la ciutat de Barcelona va tancar una qüestió iniciada el 2 de abril de 1987. Aquell dia en Joan Fructuoso Gómez va ser assassinat pel la banda terrorista ETA mentre caminava cap a casa del seu germà Jesús. Elm cotxe bomba que anava dirigit contra una patrulla de la Guàrdia Civil va acabar amb la seva vida i el va transformar en la primera víctima civil mortal a Catalunya causada per la banda terrorista ETA.


Per això, després de una primera trobada al 2009 amb Gemma Mumbrú (govern municipal socialista) i continuada amb Raimon Blasi (govern municipal CiU) ara fa cinc mesos, el projecte de posar el nom de “Joan Fructuoso Gomez” a la Sala d’Actes del Centre Cívic en que se ha transformat la antiga caserna ha estat una realitat.
En l’acte vàrem intervenir

La presidenta del Districte de Sant Andreu, Sra. Imma Moraleda.
El president de l’Associació de Veïns de Navas, Sr. Antonio Jerez.
Sr. Robert Manrique, ex coordinador del SIOVT (Servei d’Informació i Orientació a les Víctimes del Terrorisme) Departament Justicia
Sr. Jesús Fructuoso, germà de la víctima.
Sr. Eloi Ortells, gendre (violinista) del Sr. Jesús Fructuoso.
El regidor del districte de Sant Andreu, Sr. Raimond Blasi.




I entre els assistents, representants de PP, CiU, ERC, IC-V i PSC, a banda de la adhesió total i absoluta via telefònica de la CUP.
Faltava algú? Passeu llista.

Només queda agrair des de aquest blog i en nom de la família Fructuoso-Gómez, la assistència dels amics, veins, ex-companys de escola o professors presents en l’acte. I no podien faltar víctimes amigues d’en Jesús des de fa molt de temps. Víctimes de l’extrema dreta, de Eta o del terrorisme yihadista. La Asociación “11M Afectados por Terrorismo” va tenir el enorme detall humà i social de estar present i portar un ram de flors commemoratiu que, evidentment, ja està a casa de la mare d’en Joan Fructuoso Gómez, la nostra estimada Josefa.


Víctimes de l'extrema dreta, ETA, terrorisme yihadista i el historiador sagrerenc Joan Pallares-Personat


Eloi, Jesus, Tresa, Merce (propietaria), Esperanza i Robert al Restaurant "El jardi de l'Apat"


No hay comentarios:

Publicar un comentario