lunes, 23 de febrero de 2015

22 febrer 2015 (2) elsingular.cat (opinió)

22 febrer 2015


Mayor Oreja: "ETA és un projecte que ha arrelat a Catalunya"
L'eurodiputat del PP augura un "debat absurd" entre Podemos i l'organització terrorista

L'eurodiputat del PP Jaime Mayor Oreja ha afirmat avui que "ETA no és només una organització, també és un projecte. I aquest projecte ha arrelat a Catalunya", en una entrevista a 'El Mundo'.

El que va ser ministre d'Interior durant els governs de José María Aznar afegeix que "només queda una equació absurda. El debat entre maquetos  i nacionalistes, entre Podemos i ETA".

Mayor Oreja assegura, a més, que hi ha "dos tipus de ruptura: la social i la territorial. Com es posaran d'acord? És una incògnita sabent que poden dominar bona part del País Basc i de Catalunya".

Opinió:

Sap molt greu tenir que tornar a referir-me a aquest peesonatge però es que, de quan en qua, deixa caure una de aquestes idees en las que relaciona terrorisme amb independentisme.
Recordo quan el gener del 2000, a la portada del Diario de Sevilla, deia “estaría disuesto a sentarme con ETA”... curiosa circumstància que es va donar tot just quan la banda terrorista estaba “en treva”, aquella treva que el aleshores president del Gobern es va creure de totes totes. Per què sinò la posada en marxa de la “Ley de Solidaridad con las víctimas del terrorismo” un mes abans, al desembre de 1999?
D’altre banda, nomes voldria recordar que el interés que aquest individu te amb Catalunya (terrorisme = independentisme) no em consta que el mostrés mai quan jo estaba com a delegat a Catalunya de l’antiga AVT. No recordo, perque mai va succeïr, que aquest senyor preguntés per cap de les víctimes que aleshores estávem residint a Catalunya.
I de la “trobada” o millor  dit enganxada al Parlament Europeu al 2005 ja parlaré altre dia...
Malgrat tot, espero que alguna associació o fundació de víctimes digui quelcom al respecte... però crec que no hi haurá la valentía suficient... i menys de aquells que li riuen les gracietes a personatges com aquest.



No hay comentarios:

Publicar un comentario