domingo, 11 de septiembre de 2016

11 setembre 2016 elnacional.cat (entrevista) (opinión)

11 setembre 2016



Manrique a Margallo: “Cal ser molt mala persona per dir que un atemptat de supera”.

Les paraules del ministre en funcions d’Exteriors, José Manuel García-Margallo segons la qual "un atac terrorista se supera, pero la dissolució d'Espanya és absolutament irreversible"  couen les víctimes del terrorisme. Així ho assegura Roberto Manrique, activista en defensa dels drets de les víctimes del terrorisme, que en un escrit al seu blog, El trastero azul, ha afirmat “s’ha de ser molt mala persona i tenir molta poca moral per dir que ‘un atemptat se supera’ sense conèixer la realitat de la vida de milers de ciutadans que hem patit les conseqüències”.
Manrique, que porta 29 anys assistint víctimes del terrorisme, es pregunta si el ministre seria “tan valent” de repetir les seves declaracions “a una víctima del terrorisme que avui surti pacíficament amb la senyera o  l’estelada al carrer”, i encara va més enllà, pregunta a Margallo si hauria dit el mateix “al País Basc mentre era diputat europeu abans d’octubre del 2011”.
Manrique, víctima de l’atemptat d’Hipercor, afirma que el col·lectiu “ha aprés a viure amb dignitat i saviesa el que ha succeït, però una altra cosa és que ho haguem pogut superar”.

Víctimes a l’estranger

En aquest sentit, considera que Margallo, que està en política des del 1977, “haurà parlat en algun moment amb alguna víctima del terrorisme”, però avisa que en els actes que hi és present amb víctimes, sempre hi ha un “manifest tarannà partidista compartit amb el senyor ministre”. A més, recorda que Margallo és ministre d’Exteriors, i considera que difícilment haurà parlat gaire “amb les víctimes espanyoles d’atemptats a l’estranger, amb unes mediocres compensacions econòmiques, amb un reconeixement legal patètic, amb unes circumstàncies molt complicades per la manca de legislació internacional”.
“Em fa vergonya que un ministre sigui tan babau i maldestre”, continua Manrique, per afirmar que és “fastigós utilitzar el dolor aliè per augmentar-lo, però malauradament hi ha gent a la que li és indiferent barrejar conceptes si li serveix per aconseguir més vots”.
Finalment, Manrique repta les associacions de víctimes de terrorisme a denunciar davant el ministre que “és molt lleig utilitzar els atemptats per fer política”.

Opinión:

Precisamente para esto sirve un blog: para que los medios que lo deseen (y los visitantes también) puedan conocer y publicar si lo creen conveniente, la humilde opinión de alguien que lleva mas de media vida en este tema.

Por cierto, las declaraciones del ministro impresentable han hecho daño a varias víctimas y familiares de víctimas con las que he hablado esta mañana. Voy a estudiar con calma si son merecedoras de una querella o, cuanto menos, de exigirle al ministro ignorante una rectificación pública.

No hay comentarios:

Publicar un comentario