miércoles, 21 de junio de 2017

18 juny 2017 (10) RAC1

18 juny 2017Barcelona recorda les víctimes d’Hipercor 30 anys després

Es commemoren 30 anys de la pitjor matança de la història de la banda terrorista ETA
Aquest dilluns es commemoren 30 anys de la pitjor matança de la història de la banda terrorista ETA. Va ser un 19 de juny de 1987, el tristament famós atemptat d’Hipercor. Els familiars de les víctimes d’aquella massacre han estat aquest dissabte els protagonistes d’un emotiu acte a pocs metres del lloc de l’explosió amb el que l’Ajuntament ha commemorat el seu 30è aniversari. En total van ser 21 morts.

Sense parlaments oficials, l’atenció l’ha acaparat un espectacle amb ballarins i actors que, al són de les notes d’un piano, han executat una coreografia al·legòrica en la que l’absència de les víctimes s’ha fet visible per la presència de cadires buides. Alguns dels familiars de les 21 víctimes i els 45 ferits que va deixar l’atemptat han col·locat sobre cadascuna de les cadires buides objectes personals de les víctimes: unes ulleres, un llibre, una pilota, un rellotge i fins i tot uns peücs i roba de nadó.


Uns panells recordaven els noms de les víctimes mortals, de totes les edats, entre ells quatre nens. Amb la presència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, i altres membres del consistori barceloní, l’acte s’ha dut a terme al Parc de Can Dragó, a l’Avinguda Meridiana amb l’Avinguda Rio de Janeiro, al costat del Memorial a les Víctimes de l’Atemptat d’Hipercor. En acabar l’acte, Colau, visiblement emocionada, ha dedicat un temps a escoltar i a parlar amb els familiars de les víctimes, que li han agraït que el focus s’hagi posat en aquesta ocasió en les persones i no en els discursos dels polítics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario