martes, 1 de octubre de 2024

28 setembre 2024 Regió7 (opinió)

 

28 setembre 2024



S'inaugura la nova mesquita del polígon dels Dolors de Manresa. El nou espai que ha adequat l’Associació Cultural Islámica té cabuda per unes tres-centes persones.

Manresa ha inaugurat aquesta tarda la nova mesquita situada al polígon dels Dolors amb cabuda per unes 300 persones. Es tracta del local que ha adequat l’Associació Cultural Islàmica de Manresa per disposar d'un espai més ampli per als fidels. A banda de l’ús religiós, l’objectiu de l’associació és fer servir el nou espai per organitzar-hi activitats obertes a tota la ciutadania per apropar la religió islàmica a la societat i per fer classes de llengua per als infants.

Fins ara, l’associació ocupava un local al carrer de la Sèquia que els va quedar petit perquè només tenia 200 metres quadrats. La nova mesquita en té 1.200 més. Les obres s’han fet amb les donacions dels fidels i també hi ha ajudat la venda de l’antic local. El president de la Comunitat Islàmica de Manresa, Nouredinne El Bennadi Ben, va explicar a aquest diari que les obres van començar més tard del previst perquè es van anar fent a mesura que es disposava de diners per pagar-les.

Durant la inauguració, els representants de l'associació han fet un agraïment a totes les persones que han fet possible l'obertura de la nova mesquita. Amb el nou espai, han expressat la seva voluntat de convertir la mesquita en un símbol de fe i espiritualitat per als musulmans.

Opinió:

Voldria fer dues reflexions envers la present informació.

La primera té relació amb el fet que a la inauguració hagin assistit diferents representants de la vida política manresana i catalana. Si un altre ideologia religiosa hagués inaugurat un centre de culte, acceptarien anar-hi? No sé, penso amb un centre de la església de la Cienciologia, els mormons, els adventistes o els testimonis de Jehovà...

Segona i encara més greu. Es pot llegir que "els representants de l'associació han fet un agraïment a totes les persones que han fet possible l'obertura de la nova mesquita". Desconec si han pogut comptar amb col·laboració econòmica municipal o externa, però, sigui com sigui, faran un acte d'homenatge a les víctimes dels atemptats d'agost de 2017? I al tanto, no estic parlant només d'un acte preparat per la comunitat islàmica sinó pel mateix consistori manresà... saben si hi ha víctimes del terrorisme en el seu municipi? O a la comarca?

I òbviament ja no vull ni preguntar si es farà un control o una vigilància dels discursos que, des d'aquesta magnífica mesquita, es puguin dirigir cap als seus fidels...

No hay comentarios:

Publicar un comentario