martes, 8 de octubre de 2024

08 octubre 2024 (2) elmon.cat (opinió)

 

08 octubre 2024



Puigdemont, l’exdirector del CNI i un dels condemnats, a la comissió del 17-A

Aprovada la llista de compareixents

Nou intent per tirar endavant la comissió d’investigació al Congrés de Diputats sobre els atemptats del 17 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils. Aquest matí, la majoria parlamentària que va impulsar la comissió formada per Junts, ERC, PNB, Bildu, Comuns i el PSOE ha acordat una primera tanda de compareixents que poden aportar diferents punts de vista sobre les falles de seguretat que van permetre els atacs a la Rambla de Barcelona i al passeig de Cambrils, així com la fabricació d’explosius amb 500 bombones de butà a Alcanar.

En la llista que s’ha aprovat en votació s’hi troben des del president de la Generalitat en el moment dels atemptats, Carles Puigdemont, el llavors director del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, i un dels tres condemnats, Mohamed Houli, que es troba a la presó de Còrdova i va ser l’únic supervivent de l’explosió d’Alcanar. També s’hi compta a la llista l’actual director general de la Policia i aleshores cap dels Mossos d’Esquadra, el major Josep Lluís Trapero.

Polítics, policies i serveis socials

La llista acordada, de moment, inclou un total de 29 persones. Així, sol·licitaran la compareixença del comissari José Luis Olivera, excap del Centre d’intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), el comissari d’intel·ligència jubilat, José Manuel Villarejo, el secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, els exministres José Manuel García-Margallo i Juan Ignacio Zoido, l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn, l’expresident espanyol Mariano Rajoy, l’exvicepresidenta Soraya Saenz de Santamaría, l’advocat Agustí Carles, l’excap del Cos Nacional de Polica (CNP) a Catalunya, Sebastian Trapote, Javier Martínez, pare del nen assassinat a la Rambla de Barcelona, l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, entre d’altres. La llista de compareixents encara es podria ampliar.

Opinió:

Primer, magnífica noticia pel fet de que es podrá parlar de moltes coses que, fins ara, molta gent no volia que s’en parlés. Només faltaría… i per ara no diré res més perque ara comença el ball… espero que no sigui “de bastons” però potser sí…

Segon: i tant que la llista de compareixents encara es podrá ampliar… i tant que sí…

No hay comentarios:

Publicar un comentario