miércoles, 6 de febrero de 2013

01 febrer 2013 (4) e-noticies (opinio)

01 febrer 2013


Les víctimes del terrorisme catalanes es queden sense seu
La Generalitat retira a l'ACVOT la subvenció per "falta de justificació de despeses" i l'associació ho nega


L'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT) s'ha quedat sense seu des de finals de l'any passat pel fet que la Generalitat els ha retirat la subvenció anual que tenien, que rondava els 100.000 euros. L'associació, presidida per José Vargas, tenia la seva seu en un pis de la Rambla de la Universitat, però portava mesos sense poder pagar el lloguer a la propietària, i actualment han perdut la seva seu i els seus membres segueixen treballant en els assumptes de l'associació, però des dels seus respectius domicilis i sense suport de l'Administració.

La subvenció que rebia l'ACVOT la va concedir en el seu dia l'exconsellera de Justícia, Montserrat Tura, i l'any passat, el Departament de Governació els la va retirar per "falta de justificació de les despeses", segons han informat fonts d'aquesta conselleria a e-notícies, recordant també l'actual context de crisi i de retallades econòmiques globals. "Des de l'ACVOT no han seguit correctament els passos i els requisits" per mantenir-la", ha afegit una portaveu.

Referent a això, fonts de l'ACVOT volen deixar clar que "ningú no s'ha endut res de diners", sinó que la manca de justificació que al·lega Governació és causada per "detalls, com nòmines retornades perquè superaven en 20 cèntims la seva quantitat, però això passava perquè s'abonaven en un altre banc, que cobrava uns cèntims de comissió", han explicat aquestes fonts, a tall d'exemple. Des de l'ACVOT s'assegura que "estava tot justificat" i recorden que estan treballant actualment amb 120 expedients de víctimes, i donant assistència psicològica i jurídica a centenars de víctimes d'atemptats terroristes i als seus familiars.

Fa una setmana, l'ACVOT va decidir en assemblea, davant la situació, cobrar 10 euros de mensualitat als seus socis per seguir pagant les despeses derivades de la seva activitat, com el lloguer del traster en què han dipositat tota la seva documentació, els telèfons i els viatges -per exemple, els que fan a Madrid- que impliquen els tràmits amb l'Administració.

Opinió:

Apreci-ho molt a alguns dels que encara están a la ACVOT i preferiex-ho no dir res. Malgrat tot, els comentaris que em fan arribar no me agraden. Suposo que el temps continuará posant a cadascun en el seu lloc.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario