sábado, 9 de febrero de 2013

09 febrer 2013 Comunicat (on son els 50.000 €?)


09 febrer 2013

Avui dissabte 9 de febrer de 2013 es compleix un any de la publicació de la seguent informació en diferents medis. Per aquest motiu faig públic el seguent comunicat:


09 febrer 2012
PPC arranca a CiU noves partides per a víctimes del terrorisme i fons local

Barcelona, 09 febrer. (EFE).- El PP català ha acconseguit en les seves negociacions amb CiU que els nacionalistes incloguin una nova partida en els Pressupostos de la Generalitat per al 2012 destinada a les víctimes del terrorisme dotada amb 50.000 euros, i una altra de 191.969 per al Fons de Cooperació Local.

Com a contrapartida a un eventual suport, els populars han aconseguit aprimar una sèrie de partides que Ciu portava en els comptes, com una reducció de 43.500 euros en l’aportació al Memorial Democràtic, i una altra de 14.000 euros en la dedicada a l’Institut Catalá Internacional per la Pau.

Segons un document al què ha tingut accés Efe, els populars han aconseguit que els nacionalistes accedeixin a incorporar aquests canvis en la Llei de Pressupostos, les esmenes de la qual es voten aquest matí en Comissió al Parlament, juntament amb les de la llei d’Acompanyament.

[…]

Ha pasat un any de aquesta noticia i com a ciutadá i com a víctima del terrorisme exigeix-ho saber on han anat a parar aquests 50.000 euros. Ja se que comparat a,mb altres situcions i en el moment en el que ens trobem parlar de 50.000 euros “amb destí incert” no es una gran quantitat però si demostra una mes que probable desinformació.

La cronología dels fets marca el seguent:

El desembre de 2010 ja es va tancar “de facto” el Servei de Información i Orientació a Víctimes del Terrorisme (SIOVT) del Departament de Justicia de la Generalitat de Catalunya.
El juliol de 2011 es va tancar definitivament aquest mateix SIOVT sota l’argument de “manca de recursos económics”, es a dir, les retallades en temática social.
El febrer de 2012 PPC i CiU decideixen aportar un ajut económic de 50.000 euros per les víctimes del terrorisme a Catalunya.
En els darrers díes han arribat noticies que diuen “la Generalitat retira a l’ACVOT la subvenció per ‘falta de justificació de despeses’ i l’associació ho nega”.

La pregunta mes coherent es …. Algú sap on han anat a parar aquests 50.000 euros?

No hay comentarios:

Publicar un comentario