miércoles, 18 de mayo de 2016

18 maig 2016 (3) Vilaweb

18 maig 2016Una víctima catalana d’ETA defensa que Otegi pugui parlar al parlament

Roberto Manrique es mostra molt crític amb l'ús que fan partits i mitjans de comunicació de les víctimes catalanes

L’ex-portaveu de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT), Roberto Manrique, ha escrit un apunt al seu blog arran de les protestes que han fet alguns partits polítics i la mateixa associació de víctimes per la visita d’Arnaldo Otegi al Parlament de Catalunya. PP, C’s i, en menor mesura, el PSC van mostrar el seu malestar o la seva disconformitat per la rebuda que tindrà avui el dirigent abertzale a la cambra. L’ACVOT va demanar a Forcadell de susprendre la visita d’Otegi perquè la considerava indigna. Consideren que la cambra ha decidit rebre ‘qui ha exercit la representativitat dels assassins etarres’ i no a les víctimes.

Manrique, que fou durant anys la cara visible de l’associació de víctimes catalana, va escriure ahir que ‘per començar, diré que el fet que Otegi visiti el Parlament de Catalunya em molesta perquè abans podria haver passat pel monument «en record i homenatge a les víctimes del terrorisme» per posar-hi unes flors o, com va fer Maixabel Lasa en nom del lehendakari Ibarretxe fa deu anys, llegir un comunicat de suport i recolzament als afectats pel terrorisme’.
I afegeix: ‘Però també he d’acatar la legislació que permet que aquest individu estigui al carrer i pugui ser convidat per qui ho desitgi. I posats a acatar la legislació, tinc la sang freda de permetre a Otegi que parli al parlament per poder jutjar després les seves paraules i opinar-ne. No puc oblidar que sempre és millor utilitzar la paraula per exposar allò que fins l’octubre de 2011 s’exposava assassinant.’
I a continuació, Manrique planteja unes quantes preguntes:
«Els que ara protesten per la presència d’Arnaldo Otegi al parlament, on eren quan José Antonio Urrutikoetxea Bengoetxea (Josu Ternera) va ser elegit com a representant a la comissió de Drets Humans del parlament basc? On eren quan el 2011 es va decidir tancar el Servei d’Informació i Orientació a Víctimes del Terrorisme que depenia del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya?»

I continua: «Als que titulen ‘LES víctimes catalanes…’, saben si ens han preguntat l’opinió prèviament? Compten entre ‘LES víctimes catalanes’ les 279 a les que el Ministeri de l’Interior no vol localitzar? O les que no estan associades a cap sigla o fins i tot si ho estan no se senten representades per ningú?»

No hay comentarios:

Publicar un comentario