martes, 19 de junio de 2018

19 junio 2018 (3) la UAVAT inaugura Jornada "Construint la Pau"

19 junio 2018 (13.06.18)



Inauguración Jornada "Costruint la pau, reptes i oportunitats per al pais Basc desprès de la fi d'ETA"

El dimecres 13 de juny vaig tenir l'honor, com asessor de la UAVAT, de obrir la Jornada "Costruint la pau, reptes i oportunitats per al pais Basc desprès de la fi d'ETA", acompanyat per un altre expert en la matèria con es en Gorka Landaburu, periodista i director de Cambio16,
"Després de més de cinc dècades de violència, el País Basc, amb múltiples ferides encara per tancar, afronta un horitzó deconvivència, pau i reconciliació. Veritat, justícia, reparació, garanties de no repetició haurien sw ser pilars fonamentals en aquest procés. Barcelona vol contribuir a la consolidació de la pau, la normalització i la convivència al País Basc. trenta anys després de l'atemptat d'Hipercor, la ciutat que ha encapçalat multitudinàries manifestacions a favor de la pau i el diáleg vol oferir un espai de reflexió sobre les passes a seguir per la societat basca".
Ha estat una oportunitat molt adient per poder parlar de la reparació del dany sofert, de la legislació actual que deixa llacunes en la definició de víctima, de la realitat social en la que viuen moltes víctimes anònimes, del reconeixement que totes les víctimes mereixem mentres se han de sortejar diverses presions polítiques i partidistes o, fins i tot, de la utilitzaciò política que algunes sigles fan del col·lectiu (com si ser víctima de un atemptat ja portés inclosa una ideología concreta).
El debat posterior va donar la oportunitat se poder contestar a moltes dubtes de alguns dels asistents i per tornar a fer esment de que el col·lectiu de víctimes es plural... una questió que no agrada a segons qui però que es absolutament certa. La tasca assistencial i els nombrossos contactes i converses fetes durant els últims 30 anys ho mostren fefaentment.
Vull tambè felicitar a la Rosa Lluch per la excel.lent intervenció que, en una taula rodona posterior, va denunciar la utilització partidista que es fa del col·lectiu de víctimes del terrorisme explicant amb molts detalls que ni es respecta la pluralitat ni es consulta la opinió a gairebé ningú.
Per acabar, agraïr a l'Ajuntament de Barcelona, FundiPau i al Foro Social por la Paz la invitació rebuda i quedar a la seva disposició per tot el que creguin adient.



No hay comentarios:

Publicar un comentario