sábado, 23 de junio de 2018

21 juny 2018 (6) Cadena SER (opinió)

21 juny 2018 



Reconèixer les víctimes del 17-A
L'Ajuntament de Barcelona ja ha contactat amb 223 afectats per l'atemptat del passat estiu per conèixer el seu estat actual

El termini legal per presentar documentació al ministeri i acreditar legalment que s'és una víctima de l'atemptat de la Rambla acaba justament el 17 d'agost, quan farà un any. A partir d'aleshores ja no es podrà fer i per tant, les persones afectades no podran rebre ajudes o indemnitzacions.
Per evitar que això passi, l'Ajuntament de Barcelona destinarà 80.000 euros a l'associació Unitat d'Atenció i Valoració als Afectats per Terrorisme (UAVAT), perquè col·laborin així amb l'administració local per trobar persones afectades i explicar-los els seus drets.
A partir d'aquest divendres, l'entitat posarà en marxa el telèfon gratuït 900.828.717, on les persones que van patir els atemptats podran fer tota mena de consultes.
L'alcaldessa Ada Colau ha remarcat que, amb el nou govern socialista, volen que s'ampliï el termini i que no s'acabi aquest 17 d'agost, ja que això els obliga a treballar a contrarellotge. Segons Colau, "qui tenia competències, el govern central, no ho ha fet prou bé, però hi ha temps per esmenar-ho". Per això faran arribar al Ministeri d'interior la proposta en els pròxim dies.
Ara falten menys de dos mesos per al pròxim 17 d'agost, dia en què es farà un acte de commemoració a la Plaça Catalunya. L'alcaldessa també ha avançat avui que el protagonisme serà per a les víctimes i que no hi haurà parlaments polítics.

Opinió:

Només dir que es ben cert que queden menys de dos messos per fer una feina que ha estat “aturada” durant altres sis… per les causes que molts podem imaginar i per altres causes que nomes hem sofert els afectats pels atemptats del 16, 17 i 18 d’agost i la poca, poquisima gent que ens hem dedicat a ajuadr en el que hem pogut.
Aixa doncs, intentarem arribar a tothom que ens sigui posible i només esperem la col·laboració de les administracions… que en lloc de fer promesses i comentaris que no son veritat es dediquin a ajudar-nos a trobar al màxin múmero de afectats per poder-los asesorar. Com ejemplo, avui dissabte tenim a dos dels psicólegs a Alcanar… alguna administració o alguna sigla pot dir al mateix?

Els repto a dir-ho.

No hay comentarios:

Publicar un comentario