viernes, 29 de junio de 2018

29 juny 2018 (25.06.18) (2) elpuntavui (opinió)

29 juny 2018 (25.06.18) 



A la mesquita de Ripoll

L’endemà mateix dels atemptats de Barcelona i de Cambrils de l’estiu passat un altre atac va sacsejar Ripoll. Va ser una ofensiva mediàtica durant la qual alguns periodistes van fer avergonyir la professió a la cerca i captura d’imatges i declaracions de familiars dels nois detinguts o abatuts per la seva presumpta vinculació amb l’assassinat d’innocents. La intimitat d’aquesta gent va ser una altra víctima d’aquells difícils dies d’agost. Al cap de deu mesos la comunitat musulmana ripollenca ha sentit la necessitat de fer una jornada de portes obertes per explicar què fan a la principal mesquita de la població. “Ho havíem d’haver fet molt abans”, reconeix un dels portaveus de la comunitat, mentre ens descalcem i escoltem les seves explicacions damunt la mollesa de la confortable catifa que omple tota la superfície del local. És una mesquita relativament nova, oberta fa un parell d’anys per reforçar l’antiga, i, tot i que hi caben 140 fidels, ja busquen un local més gros. Entre els nombrosos assistents hi ha l’alcalde, Jordi Munell, que aquests dies hem vist presidint al Parlament de Catalunya l’arrencada de la comissió d’investigació sobre els atemptats. Ha estat precisament el treball discret i persistent dels serveis municipals juntament amb el compromís de la mateixa comunitat musulmana el que ha impedit els sempre temibles brots xenòfobs en aquesta bonica població del Prepirineu gironí. Compartint te ensucrat i safates de dàtils, galetes i cuscús, compartim també el mateix desig. És possible que després de fets tan dolorosos gent de diferents religions i procedències puguem conviure en pau? Actes com la jornada de portes obertes a la mesquita de Ripoll ens diuen que sí. També ens diuen que sí les dues estàtues que a cent cinquanta quilòmetres de distància coprotagonitzen la monumentalitat del vestíbul de la Universitat de Barcelona: l’escriptor cristià Ramon Llull i el filòsof musulmà Averrois.


Opinió:

Lleigia aquesta noticia el mateix dilluns dia 25 al matí mentre em trobava amb afectats de l'atemptat de Rambles que son residents al Ripolles.
Mentre arribava al lloc parlava amb alguna gent de la zona i, ves per on,  la seva opinió no coincideix en absolut amb el que llegeix-ho... fins i tot em deien que el dia de les "portes obertes" no eren mes de 30 les persones que s'hi van apropar. Una rápida consulta de la pagina de l'Ajuntament de Ripoll em diu que la població supera, per poc, els 10.000 habitants...
Si mes no, no sembla que la suposada integracio (dit coloquialment, el bon rotllo) sigui tan aclaparador com la noticia vol fer veure.
De fet, només me ha calgut parlar amb gent a La Solana per saber que les coses no son com alguns volen vendre. No podem obviar que nois criats a la població un dia van decidir deixar els costums "occidentals" i radicalitzar-se absolutament mentre ningú del seu entorn es plantejava el perque... 
I finalment un de ells va assasinar a 14 persones a Barcelona i, sense saber-ho, va estar a punt de assasinar a membres de la poblacio que els va acollir mentre la resta ho intentaven a Cambrils amb molts altres desconeguts. 
No tot es com ens agradaría que fos… malauradament.
I ja posats, no estaría de mes que algu parles amb els afectats de la seva propia població.



No hay comentarios:

Publicar un comentario