sábado, 23 de junio de 2018

20 juny 2018 (5) catalunyadiari.com

20 juny 2018



Barcelona destinarà 80.000 euros a assessorar jurídicament les víctimes dels atemptats

El Consistori desconeix el nombre total de víctimes que hi va haver el passat 17 d'agost
LAjuntament de Barcelona i l’associació Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats per Terrorisme (UAVAT) han acordat un conveni de col·laboració per garantir que totes les persones afectades pels atemptats del passat 17 d’agost rebin suport assistencial, jurídic i legal. 

Així doncs, el Consistori destinarà 80.000 euros a la UAVAT, perquè l’associació pugui garantir el dret de totes les persones afectades per la tragèdia. En aquest sentit, l’Ajuntament posa al servei de la causa l’administració local i activa un telèfon gratuït, el 900 828 717.

I és que, gairebé un any després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, encara no es té coneixement del total exacte de víctimes que es van veure afectades. Per aquest motiu, la UAVAT i l’Ajuntament volen localitzar totes les víctimes i «acompanyar-les».

Colau no vol repetir els errors del passat

Per la seva banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha recordar que els efectes d’un atemptat «duren molt, encara que no se’n parli» i que el deure de les administracions, per no repetir «errors del passat», és acompanyar les víctimes i recordar-los que «tenen dret a que totes les seves seqüeles siguin reconegudes».

No obstant això, l’acord s’ha impulsata menys de dos mesos perquè finalitzi el termini fixat per presentar tota la documentació necessària per acreditar que s’ha estat víctima de l’atemptat. «Se’ls ha d’atendre dignament», ha reclamat Colau al Ministeri de l’Interior, reclamant que s’ampliï el termini per tenir més marge de maniobra.

Segons l’alcaldessa, amb aquest conveni es volen corregir els errors comesos en el passat amb les víctimes de l’atemptat d’Hipercor, les quals, 30 anys després, algunes d’elles encara denuncien no haver-se sentit acompanyades ni haver rebut el suport moral que mereixien i necessitaven.

Es desconeix el nombre exacte de víctimes

Des del Consistori asseguren que tenen localitzades unes 223 persones afectades. No obstant això, n’hi ha moltes més, de les quals es desconeix la seva identitat, i que, segurament, estan patint en silenci i sense cap tipus d’ajuda.

Així doncs, amb el termini màxim del 17 d’agost, data límit fixada pel govern espanyol per presentar tota la documentació necessària, l'objectiu ara és aconseguir contactar amb el màxim nombre de víctimes.

Amb aquest objectiu, s'ha habilitat un telèfon gratuït, el 900 828 717, perquè totes les víctimes es puguin assessorar per culminar un tràmit que segons Laia Ortiz, tinenta d’alcaldia de Drets Socials, «està ple de traves i dificultats burocràtiques».

En aquest sentit, Sara Bosch, coordinadora de la UAVAT, ha puntualitzat que víctimes ho són les persones ferides, les seves famílies, les persones que van presenciar els fets i, fins i tot, aquelles que van estar confinades per la policia en establiments propers al lloc dels fets.



https://catalunyadiari.com/successos/barcelona-ajuda-victimes-atemptats

No hay comentarios:

Publicar un comentario