sábado, 23 de junio de 2018

21 juny 2018 (8) beteve (link)

21 juny 2018 



L’Ajuntament destina 80.000 € per assessorar les víctimes de l’atemptat a la Rambla
La UAVAT denuncia que hi ha víctimes del 17-A que se senten abandonades per part de les administracions

L'Ajuntament ha acordat un conveni amb la UAVAT (la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats per Terrorisme) per oferir assessorament jurídic a les víctimes de l'atemptat del 17-A. Un equip municipal i d'assessors de la UAVAT també anirà a buscar de forma activa aquelles persones afectades pels atacs però que encara no han demanat el reconeixement oficial com a víctima. La portaveu de la UAVAT, Sara Bosch, ha denunciat que algunes víctimes de l'atemptat de la Rambla "tenen sentiment de solitud, d'abandonament i tenen mancança d'atenció" per part de les administracions.
Amb el conveni, l'Ajuntament destinarà 80.000 € a la UAVAT i aportarà un equip de sis o vuit persones perquè se sumin a la feina d'assessorament que ja fa l'entitat. A més, tindran l'encàrrec de buscar de forma activa totes aquelles víctimes que, per desconeixement, no han accedit als recursos de les administracions ni han iniciat els tràmits per sol·licitar el reconeixement com a víctima. Els propers dies l'entitat habilitarà el telèfon gratuït 900 828 717 per atendre les víctimes.
En aquest sentit, l'alcaldessa, Ada Colau, ha dit que "en els darrers mesos qui tenia competències no ho ha fet prou bé" i ho ha atribuït a la situació política que ha viscut Catalunya des de l'octubre. Des de la UAVAT, Sara Bosch ha denunciat que hi ha víctimes que "tenen sentiment de solitud i d'abandonament" i ha alertat que les persones que van quedar confinades les hores després de l'atemptat a la Rambla també poden tenir reconeixement de víctima. Bosch ha dit que un 40 % dels individus que viuen un atemptat de prop, poden acabar desenvolupant lesions psicològiques.

Demanen ampliar el termini per reconèixer una víctima

També arran de la situació política que viu Catalunya, l'assessor de la UAVAT Robert Manrique (que també va ser víctima de l'atemptat d'Hipercor) ha dit que "hem perdut molts mesos". En aquest sentit ha lamentat que "recuperar aquests mesos en sis setmanes és molt complicat", ja que el termini perquè les víctimes de la Rambla demanin el reconeixement oficial com a víctima de terrorisme acaba el proper 17 d'agost.
Per això, Manrique ha demanat al govern espanyol que canviï les lleis i ampliï els terminis, ja que encara hi ha moltes persones que encara desconeixen els seus drets: "Tan difícil seria ampliar els terminis?", ha qüestionat. L'alcaldessa, Ada Colau, ha mostrat el suport a la petició de les víctimes i ha assegurat que "per fer bé la feina que queda per fer, el més lògic seria ampliar aquest termini".

http://beteve.cat/atemptat-rambla-17-a-assessorament-victimes/


No hay comentarios:

Publicar un comentario