miércoles, 15 de marzo de 2017

15 març 2017 elmon.cat (opinió)

15 març 2017



Drets porta Eduardo Inda a la Comissió d’Arbitratge del Periodisme per comparar el procés amb ETA
El periodista va fer les polèmiques declaracions a la tertúlia política de Federico Jiménez Losantos d’esRadio el dia 15 de Febrer


L'entitat 'Drets' ha denunciat el periodista i tertulià Eduardo Inda davant la Comissió espanyola d’Arbitratge, Queixes i Deontologia del Periodisme per "les seves declaracions banalitzant el terrorisme” i comparant el procés sobiranista català amb la violència d'ETA". Drets ha recordat en un comunicat que a la tertúlia política dirigida per Federico Jiménez Losantos a esRadio del dia 15 de febrer, Eduardo Inda va comparar la violència d’ETA amb la 'violència separatista' que segons ell es viu a Catalunya, assegurant que aquest nivell de violència no s’ha viscut ni al País Basc els anys durs, allà podien matar algun jutge o algun fiscal, que tampoc en van matar o assassinar gaires”.

En la denúncia que Drets ha presentat a la Comissió d’Arbitratge, que depèn de la Federació d’Associacions de la Premsa d’Espanya (FAPE), l'entitat remarca que "ningú al programa va replicar a Inda i que ell en cap moment no s’ha retractat d’aquestes declaracions tot i saber el malestar que han creat tant a Catalunya com al País Basc". Drets recorda també que "s’han vulnerat tres normes deontològiques de la professió periodística: el respecte a la veritat, la necessitat d’evitar expressions vexatòries o lesives, i els principis d’actuació segons els quals cal fonamentar les informacions difoses i cal separar la informació de l’opinió".

És per tot això que l'entitat sol·licita a la Comissió espanyola d’Arbitratge, Queixes i Deontologia del Periodisme que "s’obri un expedient deontològic a Eduardo Inda, director d’Okdiario.com, per incompliment de les normes del Codi Deontològic de la Federació d’Associacions de la Premsa d’Espanya (FAPE)".


Opinió:

Bè, pel que sembla, algú ha pensat prendre mesures legals després dels comentaris de Eduardo Inda. El pasat 18 de febrer ja vaig publicar a El Periódico de Catalunya sol·licitant que algu es plantegés fer quelcom després dels comentaris tant fora de lloc i, finalment, l’entitat Drets ho fará.
Malgrat tot, jo esperaba que ho fes alguna associació de víctimes o fins i tot la Fundación de Víctimas del Terrorismo però sembla que no estan per la tasca de fer saber a certs periodistas que hi han declaracions que son ofensives.

Si aixó ho arriba a dir algún tuitaire o algú sense el caché de Eduardo Inda, les reaccions haurien estat les mateixes?

No hay comentarios:

Publicar un comentario