sábado, 8 de septiembre de 2018

04 septembre 2018 Vilaweb

04 septembre 2018Una investigació periodística identifica l’ex-imam de Ripoll com el possible informador B-O5 de la Guàrdia Civil
Abdelbaki es-Satti també era confident de la policia espanyola i del CNI

Una investigació periodística del portal The Intercept titulada ‘El camí a la Rambla’ identifica l’ex-imam de Ripoll i autor intel·lectual dels atemptats a Barcelona i Cambrils de l’any passat, Abdelbaki es-Satti, com el possible informador B-O5 de la Guàrdia Civil. L’article es basa en uns informes judicials de l’operació Xacal, en què el 2006 van ser encausades vint persones acusades de reclutar i adoctrinar gihadistes. Cinc reberen una condemna, entre les quals Mohammed Mrabet, considerat l’adoctrinador d’Es-Satti.
Tot i que els detalls no poden confirmar-se, la investigació suggereix que els documents relacionen l’informant B-O5 amb el paper d’Es-Satti en el grup de l’operació Xacal. De fet, durant la investigació van punxar el telèfon de l’ex-imam de Ripoll durant un temps per a fer el seguiment de les seves activitats. Els informes situen l’informant B-O5 molt a prop del grup de detinguts de Vilanova i la Geltrú en l’operació Xacal i diu que era present en múltiples reunions del grup, a les seves residències particulars i a la mesquita.

A més, recorda que diversos mitjans espanyols van informar sobre els vincles entre Es-Satti, el CNI i la policia espanyola, de qui era confident. Així mateix, l’article destaca que va ser capaç d’organitzar els atemptats tot i els seus antecedents, i es demana com és possible que Es-Satti articulés la cèl·lula essent un informador sota el radar de la policia espanyola.

No hay comentarios:

Publicar un comentario