martes, 29 de enero de 2019

29 gener 2019 ElMon (opinió)

29 gener 2019


El secretari de la Mesquita de Ripoll admet que el CNP controlava Es Satty
Hamid Barbach, secretari de la Comunitat Islàmica Annour, respon a la CUP que la policia va preguntar per ell fins a tres cops

La Brigada d’Informació del Cos Nacional de Policia de Girona controlava l’imam de Ripoll, Abdelbaki És Satty. Així ho ha explicat  Hamid Barbach, secretari de la Comunitat Islàmica Annour, on treballa l'imam en la sessió de la Comissió d’Investigació dels atemptats del 17 d’Agost celebrada aquest matí a Ripoll. Barbach, a preguntes de la diputada de la CUP, Natàlia Sànchez, ha detallat que el CNP va preguntar fins a tres vegades pel comportament de l’imam i si tenia els papers en regla. 

Concretament, Barbach ha explicat que la policia va visitar el centre dues vegades per preguntar sobre Es Satty. En una d'aquestes visites hi era el mateix testimoni.  I una tercera vegada el CNP es va posar en contacte a través "d'un número ocult" i van avisar que volien el registre de l'entitat. 

Segons, informació del sumari aportada per la investigació dels Mossos, aquesta trucada del CNP va ser per reclamar-los els estatuts de l'entitat i la documentació d'Es Satty. El registre i recollida de la documentació no es oder consumar perquè el dia proposat per la policia tenien una reunió concertada a la mesquita de Manlleu. La comunitat Annour els va deixar la documentació a la bústia de l'entitat. Així, la primera visita va ser en "fred", sense quedar; una segona amb cita i una tercera per telèfon per tal de recollir informació. 

Opinió:

Costa de creure que ningú dels responsables de seguretat especialitzada del Ministeri sabesin qui era el tal Abdelbaki És Satty i mes quan es coneixen els seus lligams des de la preso de Castelló. Es clar que s’haura de esbrinar que va succeïr i es clar que hi han moltísims afectats que volen saber la veritat i si van haver-hi (o no) errors estratègics en la vigilancia del imam de Ripoll.
De fet, aquesta situació em recorda molt a la viscuda per un grupet de víctimes de l’atemptat a Hipercor que al gener de 1990 i després de llegir la sentència de octubre de 1989 varem decidir tirar endavant e investigar la possibilitat de que una errada en les decisions preses abans de l’atemptat haurien portat al desenllaç final que tothom coneix.
Varem guanyar.

I vull aclarir un detall mes sobre aquesta questió. He dit que erem un “grupet” de víctimas perque mai varem tenir la possibilitat de gaudir de un llistat oficial de afectats fins que varem tenir el judici a l’octubre de 1989. Es a dir, fins gairebé 28 messos després no va existir un llistat que ens pogués permetre (als advocats Santi Montaner i Juli de Miquel i a un servidor) localitzar al major nombre de afectats per fer pinya i fer equip i de aquesta manera poder defensar molt millor als nostres drets. I em vaig prometre que mai mes pasaria quelcom similar…

Ara aquesta situació no es la mateixa amb els afectats dels atemptats de agost de 2017 a Catalunya: des de la UAVAT hem localitzat i assesorem a mes de 200 afectats, entre familiars de víctimes mortals, ferits fisics i testimonis presencials i, de moment i fins que les visites als forenses acabin, ja estem personats en nom de mes de 70 d’ells juntament amb els advocats de l’Asociación “11-M Afectados por Terrorismo”. Aquest cop l’administració competent tampoc ha colaborat gens ni mica però la experiencia de 30 anys en aquesta tasca ens esta donant un excel·lent resultat en la recerca de mes afectats.
Tot just en aquests díes estem visitant tots els Consulats que van tenir víctimes i que apareixen en l’”auto de procesamiento”…
Tothom te dret a tenir la millor i mes complerta informació per així defendre els seus drets.

No hay comentarios:

Publicar un comentario