sábado, 24 de diciembre de 2022

23 desembre 2022 elnacional.cat (opinió)

 

23 desembre 2022 

 


Conselleria i ministeri es passen la pilota per les indemnitzacions dels Mossos pel 17-A

Quatre Mossos reclamen al departament el pagament d'1,2 M€ com a víctimes del terrorisme pels atemptats a Catalunya el 2017

La batalla jurídica per aconseguir que quatre agents dels Mossos, entre ells el policia que va poder abatre els terroristes de Cambrils i va evitar una desgràcia més gran, rebin una indemnització, quantificada en uns 1,2 milions d’euros pels quatre, segueix. Avui Ser Catalunya ha avançat que el departament d’Interior ha conclòs que no li pertoca pagar aquests diners que les defenses dels quatre Mossos sol·liciten i asseguren, des dels serveis jurídics de la conselleria, que és l’Estat espanyol qui ha de fer front a aquestes indemnitzacions de víctimes de terrorisme als quatre policies.

Després de rebre aquesta negativa per part del departament d’Interior, la defensa dels quatre agents presentaran un recurs al contenciós administratiu i haurà de ser allà on es decideixi si finalment ha de ser la conselleria que comanda Joan Ignasi Elena qui pagui o no aquest més de milió d’euros que reclamen els agents que van ser víctimes, d’una manera o altra, dels sagnants atemptats de l’agost de 2017 a la Rambla de Barcelona i al passeig marítim de Cambrils.

Una vintena d’agents batallen per ser indemnitzats

Amb tot, el conseller Elena, entrevistat avui al programa Aquí Catalunya de Ser Catalunya, ha defensat la posició dels serveis jurídics i ha reiterat que entenen que és l’Estat qui ha de fer front al pagament d’aquesta indemnització com a víctimes del terrorisme, tal com també s’està batallant amb una vintena més d’agents i algun bomber que, sota la batuta dels serveis jurídics d’Interior, amb el ministeri de l’Interior espanyol.

El conseller no ha volgut entrar en controvèrsia amb l’estratègia dels quatre agents dels Mossos que han portat la decisió d’Interior als jutjats, però creu que els serveis jurídics del departament així ho veuen i ha insistit durant l’entrevista que no és que no cregui que hagin de rebre la indemnització, sinó que és l’Estat qui n’ha d’assumir aquest pagament.

Opinió:

Només voldria afegir una opinió personal a tot l’enrenou que es pot entreveure al llegir la noticia.

Hem de partir de una serie de punts que es vitals entendre:

Es el Ministerio de Interior qui te la competencia exclusiva en el fet se atorgar (o no) el RVT (Reconeixement Victima Terrorista).

Es el Ministerio de Interior qui te la obligatorietat d’indemnitzar a les victimes del terrorisme que mereixin aquesta prestació a comsequencia se les ferides rebudes.

Per tant, si es el Ministerio de Interior qui te la exclusivitat de atorgar el RVT hauria de ser el propi Ministerio de Interior qui assoleixi les despesses de les indemnitzacions a las que puguin tenir dret les víctimes.

Peró es evident que el Ministerio de Interior intentará evitar, al máxim posible, al tenir que indemnitzar… ejemples que confirmen aquesta questió en tenim a dojo…

Tota la resta es dona voltes per trovar excuses de mal pagador (mai millor dit).

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario