martes, 9 de mayo de 2023

08 maig 2023 (05.05.23) (2) RAC1

 08 maig 2023 (05.05.23) 



Tanca l'associació creada per atendre les víctimes del 17-A per "errors i ineficiència"

“Les intencions no fan país ni ajuden a ningú, només esgoten i ens deixen en risc”

L'associació que es va crear per atendre les víctimes dels atemptats del 17 d'agost es dissol. Asseguren que estan farts dels errors i els incompliments de les administracions a l'hora de garantir el reconeixement de tots els afectats. I és que gairebé 6 anys després, moltes víctimes reconegudes a la sentència ni tan sols saben que poden reclamar les indemnitzacions.

Ho explicava l'assessor de la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats per Terrorisme (UAVAT), Robert Manrique. "Hi havia una noia holandesa que tenia 16 anys el dia de l'atemptat. Pel cinquè aniversari, es va assabentar per internet que es feien actes i va venir amb la seva parella per estar amb les víctimes. I em va dir que no sabia ni que hi havia hagut un judici, ni que estava en una sentència... doncs encara ens queden 200 com aquest cas".

Les víctimes se senten humiliades

Manrique ho va dir en una roda de premsa al Col·legi de Periodistes en què tant l'entitat com les víctimes van assegurar haver-se sentit humiliades i ignorades.

La UAVAT assenyala la Generalitat i el ministeri de l'interior per la mala atenció a les víctimes. A la Moncloa li retreuen sobretot que hagi denegat desenes de peticions de persones que aquell dia eren a la Rambla o que hi van perdre algun familiar. I al Govern que encara no hagi creat l'Oficina d'atenció a les víctimes que el conseller Elena va prometre fa gairebé un any.

La presidenta de la UAVAT, Sara Bosch els demana que rectifiquin. "Francament, del ministeri poc esperem, però de la Generalitat encara esperem que es faci real aquesta Oficina".

En aquests sis anys, la UAVAT ha atès més de 220 persones, que de moment es quedaran sense un paraigua que les agrupi i les representi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario