miércoles, 31 de mayo de 2023

31 maig 2023 (2) Opinió RM

31 maig 2023 


 


Aquest matí he rebut, via twitter, una informació que m'ha deixat perplex. Des de la Comissió per la Dignitat s'anuncia un acte per a una tarda de la setmana que ve davant de la Comissaria de Via Laietana 43 per denunciar la repressió i la tortura que, malauradament, es va aplicar en nombroses ocasions durant dècades i que és indiscutible. Una situació absolutament deplorable i alhora denunciable perquè el respecte als DDHH ha d'estar sempre per sobre de qualsevol altre dret, incloent-hi el de pensar diferent del que el poder marqui com a línia a seguir.


Reitero: el respecte als DDHH està per sobre de qualsevol altre dret.


Però el motiu d'aquesta opinió que faig pública per haver rebut diferents trucades i consultes al respecte, te relació amb part de la informació que apareix al mateix missatge. S'explica textualment que “a Via Laietana 43 amb el testimoni de “Lola” López Resina llegit per Marina Bernabé i de Genoveva Munell Madriles, amb la participació de l'actriu Pepa Arenós. Més que mai exigim un centre de memòria de la repressió i la tortura”.

 

Aquests noms em resulten familiars, igual que per a altres víctimes del terrorisme. Per això he revisat la informació que tinc a les meves agendes i també, actualitzant el que apareix a google, es llegeix el següent:

 

“Barcelona, 15-9-1975.- La policía va detenir 76 persones de diversos grups subversius. Entre ells hi ha els membres del FRAP, Teresa Chaves Gómez, Genoveva Munell Madriles, Emilio Guzman Tacón, Jaime Pazos Recaman, Luis Núñez Fernández, Vicente Iglesias Romero, Eduardo Domenech Bonet, Vicente Araque Elvira i Gerardo Jacas Español. S'ha confiscat gran quantitat de propaganda i armes de defensa.”

 

Pel que fa a la informació sobre el FRAP recordo perfectament que van causar atemptats a Barcelona, encara que alguns dels noms que apareixen al llistat poden no constar com a terroristes, mentre que un dels seus ideòlegs era un tal Rafael Blasco Casany, que va acabar sent Conseller de Presidència de la Generalitat Valenciana pel Partit Popular. Aquest “grup subversiu” va ser el causant de, almenys, sis morts.

 

Però si això del FRAP ja és prou seriós, saber que A BARCELONA es llegirà el testimoni de la terrorista etarra natural de Sierro (Almeria) “Lola” López Resina ho considero encara més greu. I no per res, és perquè la tal “Lola” té un terrible historial terrorista A BARCELONA.

 

Aquí van unes dades:

 

El 1993, l'almerienca era lloctinent del comando al qual se'ls va atribuir de col·locar un cotxe bomba al carrer Vila Vilà de Barcelona el 5 d'agost del 1993 que va poder ser desactivada pels Tedax de la Policia, encara que el 14 d'agost del 1993 van col·locar un altre artefacte explosiu en un restaurant del port olímpic de Barcelona causant ferits de diferents pronòstics, entre ells una mare gestant que davant les ferides sofertes va perdre el fill que esperava.

 

A Dolores López Resino i al comandament Barcelona se li va adjudicar l'autoria d'explosionar un altre cotxe bomba a l'estació de Sants de Barcelona el 29 d'octubre de 1993 originant importants danys materials i aquest comando el 7 de febrer de 1994 va ser qui va assassinar coronel de l'exèrcit de terra Leopoldo García.

 

Finalment, a Lola i els seus col·laboradors se li va imputar l'atemptat contra el Govern Militar de Barcelona el 19 d'abril de 1994, en què va morir un transeünt i sis persones més van resultar ferides.

 

Sent realistes, és molt important parlar de la dignitat, els DDHH i mostrar la protesta més profunda contra qui tortura el pròxim però, sincerament, no hi havia persones amb molta més DIGNITAT per oferir el seu testimoniatge? Quants treballadors que exigien els drets que avui “gaudim” no podrien explicar la seva experiència davant de la repressió i tortures sofertes? Quants representants sindicals? Però calia presentar els testimonis de persones integrades en bandes terroristes o “subversives”? No hi havia ningú més? 


Si com a mínim aquest escrit que es llegirá fos un escrit  d'empenediment... però sembla que això es demanar massa.




No hay comentarios:

Publicar un comentario