domingo, 16 de junio de 2024

14 juny 2024 (4) ElPuntAvui

 

 

 

14 juny 2024 


 

La justícia suïssa reitera que Tsunami no és terrorisme

No son terroristes, sosté, “les organitzacions que, fent servir mitjans que no són actes de violència criminal, lluiten pel poder polític al país

La justícia suïssa ha tornat a desmuntar, i ja van tres cops, la causa del cas Tsunami Democràtic que dirigeix el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón. García-Castellón, que sosté que les mobilitzacions que van donar resposta a la sentència del procés van ser actes de terrorisme i per tant no es poden acollir a la llei d’amnistia, reclama des de fa temps al país helvètic que localitzi la secretària general d’ERC Marta Rovira, imputada juntament amb nou persones més, entre elles l’expresident Carles Puigdemont, i li demana també informació sobre un compte bancari que suposadament es va utilitzar per finançar la plataforma i les protestes. Però com publica en exclusiva avui El País, el departament federal de Justícia i Policia de Suïssa, que depèn del govern, ha rebutjat per tercera vegada prestar l’auxili judicial plantejat pel jutge de l’Audiència Nacional perquè, sosté, Tsunami no és terrorisme.

“La jurisprudència dels nostres tribunals —li ha respost— ha considerat que les organitzacions criminals/terroristes inclouen, per exemple, les Brigate Rosse italianes, l’ETA basca i Al-Qaida, però no les organitzacions que, fent servir mitjans que no són actes de violència criminal, lluiten pel poder polític al país”. Suïssa, a més, assegura que no està provada “la implicació precisa de la senyora Rovira” en els fets investigats.

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario