jueves, 20 de junio de 2024

19 juny 2024 (18.06.24) (7) TotBarcelona (opinió)

19 juny 2024 (18.06.24) 



Simulacre d’atac terrorista al Port Olímpic per blindar-lo per a la Copa Amèrica

L'assaig pretenia entrenar la resposta policial davant una amenaça per tal de prevenir incidents crítics durant l'esdeveniment esportiu

El Port Olímpic ha estat aquest dimarts l’escenari d’un simulacre d’atac terrorista. Una seixantena d’efectius dels Mossos d’Esquadra han participat en aquest operatiu, que pretenia entrenar la resposta policial davant una amenaça sobretot amb la mira posada en la celebració de la Copa Amèrica de Vela aquest estiu.

En concret, l’assaig ha tingut lloc a la zona del Port Olímpic i ha plantejat un escenari on dos individus amb ganivets han atacat de manera indiscriminada a les persones que es trobaven a les instal·lacions portuàries. Segons ha explicat el cap de la Comissaria General d’Intervenció, Miquel Hueso, en una atenció als mitjans de comunicació recollida per l’ACN, el simulacre s’ha fet amb l’objectiu que el cos policial “interioritzi” com és treballar en l’entorn portuari amb molt de públic per tal de prevenir incidents crítics durant l’esdeveniment esportiu.

Els efectius que han participat en aquest operatiu fals -que ha comptat amb agents del Grup Especial d’Intervenció (GEI), de la BRIMO i de la policia aèria i marítima- no coneixien completament l’escenari que es trobarien, una característica que té per objectiu aconseguir “treure el màxim profit d’aquest tipus d’exercicis”, tal com ha precisat Hueso.  El cap de la Comissaria General d’Intervenció de la policia catalana ha assegurat que aquest tipus d’entrenaments són “molt habituals” i els serveixen per “posar en pràctica les capacitats reals” de cada servei i detectar “punts febles” a corregir.

Un exercici finalitzat amb èxit

Pel que fa a l’escenari plantejat aquest dimarts, els efectius dels Mossos desplegats han acabat neutralitzant i detenint els dos individus armats. L’exercici l’han repetit diverses vegades al Moll de Xaloc, on tindrà lloc la Copa Amèrica de Vela, que se celebrarà a la capital catalana des de finals del pròxim mes d’agost fins a finals d’octubre.

Opinió:

Només un detall… es parla a la información que hi ha un atac “de manera indiscriminada a les persones que es trobaven a les instal·lacions portuàries”.

El simulacre…

 ha inclós la filiació dels ferits?

De haver-ho fet, qui ho ha fet? Se ha fet amb les causes reals de l’atac?

Se’la ha portat a un centre mèdic per calcular el temps de reacción i arribada?

Tinc mes dubtes però m’agradaria fer-les arribar personalment als responsables.


No hay comentarios:

Publicar un comentario