martes, 13 de marzo de 2012

12 marzo 2012 Sopar-Col·loqui "Un dels nostres"


12 març 2012
El grup “un dels nostres” va realitzar el seu sopar col·loqui mensual i va tenir la gentilesa de convidar-me a fer la conferència corresponent al mes de març. Des de las 21 hores i fins passades la una i mitja de la matinada (amb un excel·lent sopar entre mig) vaig tenir la oportunitat de fer saber als assistents la “realitat social de les víctimes del terrorisme”.
El col·loqui va ser enriquidor per a tots, especialment per les nombroses qüestions que van sorgir. Després de un breu resum de quinze minuts sobre la meva historia personal (atemptat,  antiga AVT, ACVOT i SIOVT), va ser molt important gaudir de una excel·lent oportunitat per poder explicar que malgrat la informació que es fa arribar als ciutadans, existeix una desconeguda (per alguns interesadament) pluralitat de pensament entre les víctimes. Altres temes dels que vam parlar van ser  la realitat de cadascuna de les associacions de víctimes (les mes polititzades, las que menys i las que no tant), qui es qui en el mon de les víctimes (des de la víctima reconeguda fins als “trepes” de torn), la realitat de tot el succeït els últims dies (o els últims vuit anys) amb els atemptats de l’11M a Madrid (i mes després de haver-ho viscut personalment en las darreres 48 hores), parlar dels diferents Codis penals existents, les lleis i les propostes relacionades amb assistència a les víctimes, la qüestió relacionada amb les seqüeles psicològiques, la carta rebuda per part de un dels autors del meu atemptat, la situació creada després dels cessament definitiu del terrorisme d’ETA, aportar informació sobre els atemptats succeïts a Catalunya, obtenir dades sobre víctimes a las que intento localitzar, parlar de com els medis de comunicació poden manipular o directament mentir sobre una informació concreta, les ofertes rebudes des de algun que altre partit o administració... aquests i altres molts temes van fer que sortíssim del Hotel Catalonia Berna passades la 1 i mitja de la matinada... però el mes important per a mi ha estat veure com un grup de gent desitja obtenir la informació mes correcte possible sobre les víctimes del terrorisme. Es tracta de informar, no pas de influir.
Només em queda agrair la oportunitat a la gent del grup “Un dels nostres” i al seu president Joan Estrada pel magnífic tracte rebut... i fins la propera.


Els asistents al sopar-col.loqui que van "resistir" fins al final, a la 01.30 de la matinada


No hay comentarios:

Publicar un comentario