lunes, 25 de agosto de 2014

21 agosto 2014 Regio 7 (LRDLA presentació a Bagá)

21 agosto 2014Presentació a Bagá de “LA REVOLUCION DE LOS ANGELES”
Bagà acull avui un polèmic film que denuncia el drama de la crisi

A la ficció de "La revolución de los ángeles", malalts terminals assassinen polítics corruptesRobert Manrique, víctima de l'atemptat d'ETA a Hipercor que va causar 21 morts el 1987, podria veure la projecció des de la finestra de la casa que té a la plaça Porxada de Bagà, on està establert des de fa 40 anys. Manrique, però, serà a baix, entre el públic de la sessió de cinema a la fresca. És el cap de comunicació i també ha actuat a la pel·lícula La revolución de los ángeles, que pretén despertar consciències sobre el drama que viuen milions d'afectats per la crisi.
El projecte ha esdevingut polèmic perquè la ficció proposa un escenari descoratjador: en un país en bancarrota, malalts terminals es prenen la justícia pel seu compte i assassinen polítics corruptes amb la intenció de provocar un canvi en la societat. Manrique és el vincle que fa que avui Bagà aculli una de les projeccions de La revolución de los ángeles, que ja s'ha presentat a Barcelona, Girona, Madrid, Mataró, Ripoll... Serà avui a les 10 del vespre en el marc de les diades culturals de la vila i posteriorment  es fará, com es habitual en aquest projecte, un cinefórum amb la participació del mateix Manrique, de Marc Barbena, director i actor a la pel·licula, d’Oriol Clavell, periodista i coautor de la novel·la en la qual es basa la historia; i de Paco Maldonado, regidor a l’Ajuntament de Bagà. També hi asistirá una de les actrius protagonistas, Adriana Feito.
A l’hora de explicar el projecte, que va mes enllà de la pel·lícula i que es vol que esdevingui una sèrie de televisió per arribar al gran públic, Manrique insisteix en que es tracta “d’una ficció. No volem que s’arribi a aquest extrem, però del que es tracta és que la gent pensi perquè fins ara era masa pasiva. I els cinefòrums, que s’han estès fins la es 3 hores de debat, la gent s’expressa: té ganes de parlar”.
Es apología del terrorisme?
En guantes pel·lícules dels Estats Units es vol matar al president del govern? Quants films espanyols han tractat sobre el terrorisme d’ETA? Per què preocupa tant una ficció en la qual quatre malalts terminals maten polítics corruptes? Son les preguntes que es fa Manrique, especialment desprès que a 13 TV el periodista Carlos Cuesta i la delegada del govern a Madrid, Cristina Cifuentes, “ens arribesin a acusar d’estar vorejant l’apología del terrorisme. Els vam obligar a rectificar”. Per a l’activista, cal opinar desprès de haver vist el film i n’explica un moment clau: en la reunió amb el president del govern, l’assessor del ministre assassinat diu: “si diuen que els maten perquè son corruptes, no ens hem de preocupar, oi?”. En l’escena, se’l miren amb estranyesa.
Actors profesionals
Una trentena d’actors, la majoria professionals, i quaranta persones més que han format l’equip tècnic de la pel·lícula han participat de forma gratuïta. El projecte s’ha finançat amb micromecenatge. Hi surten rostres coneguts com els de Conchi Almeda (El comisario), Roberto Cairo (Cuéntame), Elena Fortuna (Ventdelplá), Pere Brasó (No habrá paz para los malvados) o l’olesà Quimet Pla (Kubala, Moreno i Manchón) i també el de Manrique, que interpreta un policía en en un breu cameo.
La revolución de los ángeles va nèixer com una novel·la i s’ha transformat en una ficció cinematogràfica de 62 minuts concebuda com el primer capítol d’una sèrie de televisió. “El final queda obert. Què necessitaríem? Una productora que hi poses els calés, perquè el tema dóna per molt”, diu Manrique. El projectye, a més dels cinefòrums, també manté una revista digital sobre la realitat social.
Una idea impulsada per mes de 100 persones
La revolución de los ángeles és un projecte impulsat per més de 100 persones que neix de la realitat. L’argument el va exposar un metge en una entrevista: una pacient de càncer terminal li havia dit que es voldría carregar el polític que havia decretat les retallades que li havien impedit accedir a les proves que necesitaba. Després de quedar a l’atur, el periodista que va fer l’entrevista, l’Oriol Clavell, va decidir estirar el fil i, juntament amb Javier Silvestre, en va escriure una novel·la, amb l’assessoramet d’advocats, policies, metges, psicòlegs, víctimes del terrorisme… Per ara, la novel·la s’ha convertit en pel·lícula, dirigida per Marc Barbena.
Em dic Sofia i he matat el ministre de Sanitat”
Em dic Sofia del Valle i he matat el ministre de Sanitat”. Amb aquesta impactant declaració comença el tráiler de La revolución de los ángeles. La protagonista és una dona ejemplar, mare de tres fills i premiada per l’administració pública. Quan les coses li comencen a anar malament económicament, els governants li donen l’esquena i es troba de sobte al carrer, malalta d’un cáncer Terminal. Decideix matar el ministre des del mateix llit de l’hospital on espera la mort. Penja la seva confessió a Youtube i a partir d’aquí es posa en marxa una revolució imparable d’altres malalts terminals que es rebel·len contra el sistema assasinant polítics.
  
Pàgina del excel·lent reportatge al diari Regió7


No hay comentarios:

Publicar un comentario