domingo, 6 de marzo de 2016

05 març 2016 Regió7 (opinió)

05 març 2016 


Otegi admet que la violència hauria d´haver acabat "molt abans"

El secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi, va reconèixer ahir que l'esquerra abertzale no va ser capaç d'interpretar "durant llargs anys" el que "li demanava el poble", ja que "la societat basca exi-gia que la fi de la lluita armada es fes molt abans".
Otegi va avançar una part de l'autocrítica que està "disposat a fer", com va dir dimarts a Elgoibar, i ho va fer en la primera entrevista després de sortir de la presó, concedida en eusquera a ETB-1 i en castellà, una hora després, a ETB-2. "En general, el que hem de dir és que potser no vam saber interpretar durant llargs anys el que el poble ens demanava", va dir Otegi, que va recordar que al País Basc hi va haver "molt patiment" i va dir que s'alegra "de veritat i de cor" que "tanta gent que va viure amb escorta ara porti una vida més tranquil·la". "La societat basca exigia que la fi de la lluita armada es fes molt abans", va indicar Otegi, que va afegir que "la seva consciència" li diu que l'esquerra abertzale "havia d'haver fet aquest pas abans".

Opinió:

Llàstima que no s’hagués donat compte de aquesta llógica anys enrere. Fins i tot que no ho hagi pogut imposar als membres de la banda terrorista ETA molt abans de començar a atemptar.

Malgrat tot, tot el que sigui profitós perque ningú mes pateixi cap mes atemptat, benvingut sigui. Sincerament, si aquestes decclaracions me las haguesin dit fa poc mes de cinc anys, no las hagues cregut.

No hay comentarios:

Publicar un comentario