martes, 29 de septiembre de 2020

10 setembre 2020 (02.09.20)

10 setembre 2020 (02.09.20) 

 


 El pare del nen mort el 17-A recull firmes perqué s’investiguin els atemptats

 

A través del portal de recollida de firmes Change.org, Javier Martínez demana el suport de la ciutadania perquè el Congrés dels Diputats obri una investigació sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost del 2017. Martínez va perdre el seu fill petit, en Xavi, assassinat a Les Rambles quan tenia 3 anys en un passeig amb un familiar que també va resultar atropellat.

Tres anys després, el pare vol obrir aquesta via perquè la justícia l'escolti i investigui uns fets que han quedat carregats d'interrogants. A la petició s'adjunta una carta escrita pel mateix pare: "Des d'aleshores no he parat de lluitar per aconseguir una Comissió d'Investigació al Congrés dels Diputats on es pugui conèixer la veritat de què va passar aquell fatídic 17 d'agost del 2017. Però per més que ho hem sol·licitat, la classe política ha rebutjat aquesta possibilitat".

A més, reitera que és bàsic per superar el dol, saber què va passar. I lamenta que fins ara tan sols ha trobat la negació a investigar els fets i, fins i tot, no admetre a tràmit a la investigació judicial de proves o testimonis nous que ells mateixos han cercat. Les preguntes sense resposta que dona són clares: "Per què l'Audiència Nacional va rebutjar interrogar els agents del CNI que van visitar a presó l'imam de Ripoll? Per què no es va expulsar del nostre país el confident policial Abdelbaki Es Satty quan es va saber del seu extremisme jihadista i fins i tot talibà? Per què no van ser jutjats per delicte d'assassinat els tres únics supervivents de la cèl·lula terrorista?".

Per acabar, agraeix la solidaritat ciutadana però remarca que l'estat "ha oblidat les víctimes i les seves famílies". Per exemple, no tenen cap mena de seguiment psicològic a dia d'avui sobre com se senten després de perdre un ésser estimat d'una "forma tan xocant". I conclou: "Hi ha una idea que em passa pel cap des de fa temps, la vida del meu fill no va servir per res".

La recollida de signatures de forma virtual la fa per traslladar-la als principals grups que han girat l'esquena fins ara: PSOE, PP, Unidas Podemos, Ciutadans i VOX. El procés és senzill: s'han de donar el nom i cognoms, un correu electrònic de contacte, el codi postal i, de forma opcional, compartir la iniciativa.

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario