domingo, 11 de enero de 2015

11 gener 2015 (9) Ara

11 gener 2015



Els ministres de l'Interior d'Europa volen controls a internet i més vigilància a les fronteres






La reunió de París planteja la necessitat d'un registre de passatgers i d'acords amb els gegants de la xarxa per retirar el contingut il·lícit
Els ministres de l'Interior dels països de la UE i els responsables de seguretat dels Estats Units han acordat aquest diumenge reforçar la cooperació en el control del moviment dels combatents i de l'ús d'internet per part de grups jihadistes.
El ministre francès, Bernard Cazeneuve, ha llegit una declaració comuna en acabar la reunió que s'ha celebrat a París, amb la presència, entre d'altres, del ministre espanyol, Jorge Fernández Díaz, que ha defensat una reforma de l'acord de Schengen per millorar i reforçar els controls en el pas de les fronteres exteriors de la UE, per a les persones que tenen llibertat de circulació.
Els responsables d'Interior de França, Espanya, Alemanya, el Regne Unit, Itàlia i Bèlgica, entre d'altres, s'han mostrat partidaris de "tenir un registre de passatgers d'avió sense vulnerar el dret a la privacitat". Cazeneuve ha dit que els controls s'han d'aplicar "amb criteris objectius" i dins del respecte a les "llibertats fonamentals".
També s'ha plantejat la necessitat d'una cooperació més gran amb els gegants d'internet per garantir la retirada dels continguts de propaganda jihadista a les xarxes. "Internet s'ha de mantenir com un espai d'expressió, però dins del respecte a les lleis", ha dit el ministre francès, que ha destacat la importància de compartir informació entre els països més afectats pel terrorisme.
Cazeneuve ha instat la UE a traduir en "accions concretes" els resultats de la reunió. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario