domingo, 10 de marzo de 2013

10 marzo 2013 (09.03.13) Acte 15 anys Inter-Sos

09 març 2013





Acte 15 anys de creació Associació Inter-Sos” a El Prat de Llobregat


Ahir dissabte es va dur a terme l’acte commemoratiu dels 15 anys de la creació de l’entitat Inter-sos. Encara recordo quan a finals de la dècada dels anys 90 vaig mantenir diferents trobades amb aquells ciutadans que intentaven organitzar una associació que vetlles pels drets de aquelles persones desaparegudes (i en conseqüència, dels seus familiars).
Eren persones amb la problemàtica de saber que un dels seus familiars havia desaparegut i patien l’afegit de no saber on podien trobar-les. Van començar a treballar gairebé sense medis i recordo com l’amic Subirats va ser un dels pioners juntament amb en Bergua.
Malauradament aquella associació ha crescut. I dic malauradament perquè aquells que hem treballat i treballem per ajudar a qui pateix no volem que ningú mes s’afegeixi als nostres llistats, que ningú mes pateixi el que nosaltres hem patit. I en això moltes víctimes del terrorisme coincidim amb els familiars de “desapareguts sense motiu aparent”.

Per això els agraeix-ho molt profundament la invitació als actes de aquest quinzè aniversari. L’acte al que vàrem tenir el plaer de assistir-hi ahir la meva dona i jo ens va donar la oportunitat de trobar-nos amb vells lluitadors de la tasca social i assistencial que ara dirigeix la bona amiga Flor Bellver. Quinze anys de bona feina que ha tingut el recolzament de molta gent, com va reflectir la presència dels alcaldes de El Prat de Llobregat, de Cornellà de Llobregat o de Sant Boi de Llobregat, els representants dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional, la Guardia Civil o la Policia Municipal, els membres de la Recerca Canina (quins cracks...) o els representants de la Creu Roja que tant bona tasca porten a terme amb aquests casos de recolzament a qui pateix.

Només em queda dir que estem esperant a la propera Jornada bianual que es farà en dates properes. Una nova mostra de la feina ben feta, malgrat les retallades i els problemes econòmics a que se enfronten moltes entitats. Encara i així, Inter-sos continuarà la seva feina com fa quinze anys ja fèiem alguns i altres començaven a fer... altruista, gratuïta, desinteressada, sense protagonismes personals però preocupats pels problemes dels demés. Altres haurien de aprendre a fer-ho així, però se han carregat la feina feta i ara ja es massa tard.

De tot cor per la gent de Inter-sos, endavant i ánims.



Els primers assistents en arribar...






La Presidenta de Intersos Flor Bellver durant la seva participació


No hay comentarios:

Publicar un comentario