jueves, 7 de febrero de 2019

06 febrero 2019 (6) Agencia EFE (opinio)

6 febrero 2019La Fiscalia rebutja acusar per assassinat els tres processats pel 17A

La Fiscalia rebutja acusar d'assassinat els tres presumptes terroristes de la cèl·lula gihadista de Ripoll (Ripollès) detinguts després dels atemptats del 17A a Catalunya i defensa que només hagin estat processats per integració en organització terrorista, dipòsit d'explosius i temptativa d'estralls.
Així ho ha exposat la fiscal Ana Noé davant la secció segona del Penal de l'Audiència Nacional en la vista dels recursos presentats per les acusacions contra el processament dictat pel jutge Fernando Andreu, han informat fonts jurídiques.
Les acusacions, entre elles l'AVT i l'Associació 11M Afectats del Terrorisme, consideren que els tres haurien també d'haver estat processats per delictes d'assassinat consumat i en grau de temptativa en relació amb les 16 víctimes mortals i els 140 ferits que hi va haver en els atemptats.
La Fiscalia, per contra, no comparteix aquest criteri i coincideix amb el processament dictat pel jutge en entendre que no hi ha indicis que els involucrin en una participació directa en els atemptats.
En relació amb aquesta causa, el jutge Fernando Andreu va processar a Driss Oukabir, a Mohammad Houli Chemlal i a Said Ben Iazza, els dos primers com a membres de la cèl·lula gihadista de Ripoll (Ripollès) i el tercer com col·laborador.
El jutge atribueix a Oukabir, al nom del qual es va llogar la furgoneta de l'atemptat de les Rambles de Barcelona, i a Houli Chemlal, ferit a l'explosió del xalet d'Alcanar (Montsià), delictes d'integració en organització terrorista (entre 6 i 14 anys de presó), fabricació i dipòsit d'explosius (de 8 a 15 anys) i temptativa d'estralls (de 10 a 15 anys), en aquest últim cas pels plans d'atemptar contra monuments com la Sagrada Família.
A Ben Iazza, qui va facilitar la seva documentació als autors de la massacre per comprar els components necessaris per fabricar l'explosiu conegut com a "la mare de Satan", només l'imputa un delicte de col·laboració amb organització terrorista, que contempla penes d'entre 5 i 10 anys de presó.
Respecte a aquest processat, les acusacions també han reclamat canviar la seva imputació per la d'integració i dipòsit d'explosius, pretensió que, igual que les altres, va rebutjar Andreu en l'acte, en el qual va confirmar l'acte de processament que va dictar el 10 d'octubre per als únics 3 supervivents de la cèl·lula de Ripoll, i ara l'última paraula la té la Sala.
De moment, la secció segona ha resolt ja el recurs que va interposar la defensa d'Oukabir contra el seu processament, i ho ha desestimat a l'entendre que l'al·legació sobre la falta de proves contra ell sol podrà constatar-se en la fase del judici oral.
Això no obstant, en aquell acte, la Sala destaca ja que l'acte de processament d'Andreu "és d'una extraordinària minuciositat quant a la descripció dels fets".
Conté, afegeixen els magistrats, "un relat complet de com es forma una cèl·lula gihadista el 2015 a la localitat de Ripoll (Ripollès) entorn de l'imam d'una determinada mesquita" i "tot el detall de les accions portades a terme pel grup i pels seus membres".

Opinió:

Som-hi doncs, comença la pressió per la que hi han poders que no volen que s’en parli del probable mal funcionament de la seguretat de l’Estat. Es veia venir que això pasaria i davant de aquesta situació estarme molta gent exigint investigacions.
Que ningú ho dubti. Per davant de interssos politics esta saber la veritat i el respecte a les victimes.

Seguirme informant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario