viernes, 8 de noviembre de 2019

04 novembre 2019 (2) naciodigital.cat

04 novembre 2019 



Víctimes del terrorisme critiquen que la seva associació sigui acusació popular contra els CDR
Consideren que "denigra" les "veritables víctimes d'atemptats terroristes de qualsevol índole"

Un grup de víctimes del terrorisme ha lamentat a través d'un comunicat que l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) sigui acusació popular en el cas dels CDR investigats per l'Audiència Nacional. Els signants del manifest consideren que personar-se en un judici contra membres d'un col·lectiu "l'únic presumpte delicte" dels quals és "el de manifestar-se" és "inadequat" i "denigra" les "veritables víctimes d'atemptats terroristes de qualsevol índole".

També subratllen que els detinguts "no han participat en cap acte que hagi provocat ni ferits ni morts" i consideren que l'AVT i les altres associacions que es presenten en aquest cas "haurien de lluitar" perquè s'investiguin els atemptats d'agost del 2017 a Catalunya.

Després d'això subratllen que la finalitat "principal" de les associacions de víctimes ha de ser l'assistència integral, i es pregunten si en els últims atemptats a Catalunya, l'AVT i l'ACVOT s'hi han posat en contacte, "obviant la finalitat per a la qual van ser creades". "A quantes víctimes representen? A quantes han assistit, trucat o reunit en els darrers anys?", afegeixen.

A banda, manifesten que comparar ferits i assassinats "durant anys de terrorisme" amb uns altercats de carrer "més o menys d'intensa violència" és "rebaixar la dignitat de moltíssimes víctimes de terrorisme i els seus familiars a zero".

També destaquen la "baixesa moral d'aquells que utilitzen el dolor i el sofriment" de les víctimes per "aconseguir rèdits electorals o fins i tot llocs polítics ben remunerats". I alerten que les diferents associacions de víctimes "tenen el deure" de vetllar perquè la "manipulació política" no entorpeixi la labor "que realment haurien d'exercir" i "evitar en tot cas" que membres destacats d'aquestes associacions militin en els primers llocs de diferents partits. També subratllen que les associacions han de dedicar "tots els mitjans disponibles" a l'atenció de les víctimes i no a "actuar com a preventiu en casos judicials en què ningú pot acusar els detinguts de presumptes criminals".

Aquest matí RAC1 ha ampliat la informació, dient que al manifest també denuncien que  l'AVT i l'Acvot s'hagin personat en causa oberta contra les persones detingudes durant l'operació Judes, sense abans haver-ho consultat amb els socis. A més que no creuen que els membres dels CDRs siguin terroristes, i consideren que amb aquest posicionament estan denigrant a la resta de víctimes d'organitzacions terroristes.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario