viernes, 8 de noviembre de 2019

04 novembre 2019 (3) beteve (link debat)

04 novembre 2019 beteve 

 



Víctimes del terrorisme rebutgen en un manifest que l’AVT acusi els CDR
Denuncien l’us electoralista de les víctimes i retreuen a l’Associació de Víctimes del Terrorisme que no lluiti perquè s’investiguin els atemptats de Barcelona i Cambrils

Una cincuentena de víctimes del terrorisme han signat a titol persponal un manifest en què critiquen que l’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) s’hagi personat com a acusació popular en el procés judicial contra els membres del CDR detinguts el 23 de setembre. El manifesty l’han impulsat dues víctimes, la Rosa María Cabré, órfena per l’atemptat d’ETA a Hipercor l’any 1987, i la Silvia Vidal, germana de l’assassinat per l’atemptat dels GRAPO del 1980.

Entre els signants del document hi ha Robert Manrique, víctima de l’atemptat d’Hipercor i assessor de la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats per Terrorisme, que considera que el manifest “es imprescindible”. En un debat a “El matí de Barcelona”, Manrique ha denunciat que en els darrers anys s’està fent una campanya partidista i un ús electoralista per identificar a les víctimes ambdeterminats partits polítics, i moltes no hi estan d’acord.
 Segons recull el manifest, qualsevol associació de víctimes “ha de ser per naturalesa apolítica” per la pluralitat d’ideologíes que poden tenir els afectats. A més, denuncien que els detinguts per l’Audiència Nacional no han participat ni organitzat cap acte terrorista amb ferits i morts. En aquest sentit, Manrique considera imperdonable que el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, compari la situació de violencia a Catalunya amb la del Pais Basc.

L’AVt hauria de atendre les víctimes

El manifest de les víctimes tambè denuncia que les associacions de víctimes haurien de tenir com a finalitat principal “l’assistència integral” i lluitar perquè es faci “una investigació dels atemptats de l’agost del 2017 a Catalunya”.

Com es pot dir que la gent dels CDR que protesta son terroristes i negar-se a investigar si hi ha relació entre l’imam de Ripoll i el CNI?” es lamenta Manrique. També lamenta que el Govern espanyol no fa la feina de “buscar” les víctimes sinó qye ho han de fer ells. I explica que des de la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats per Terrorisme estan atenent 214 víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Una feina de recerca que, asegura, hauria de fer el Ministeri d’Interior.

Per contra, Manrique asegura que s’est’a denegant el reconeixement com a víctimes a persones que eren aquell 17 d’agost a la rambla. Un exemple, el cas d’una víctima a qui s’ha denegat el reconeixement com a tal “pel simple fet” que no estava en la trajectòria de la furgoneta, o un altre cas d’un ferit a qui han denegat el reconeixement per presentar la documentació fora de termini.

D’altre banda, Manrique també ha explicat que encara hi ha una dotzena d’expedients oberts de reclamacions de víctimes de l’atemptat d’Hipercor de l’any 1987.


No hay comentarios:

Publicar un comentario