viernes, 8 de noviembre de 2019

04 novembre 2019 (4) totbarcelona (opinió)

04 novembre 2019 



 

Víctimes d'atemptats es revolten contra l'associació que acusa els CDR de terrorisme

Una víctima d'ETA i una de les GRAPO firmen un comunicat, que compta amb desenes d'adhesions

Defensen que l'únic "presumpte delicte" dels 7 detinguts és "manifestar-se"


Desenes de víctimes d'atemptats terroristes han trencat el silenci sobre les detencions per terrorisme d'aquesta tardor a Catalunya. Després de setmanes de deliberació, han decidit fer un pas endavant i criticar en públic l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) per haver-se presentat com a acusació popular contra 7 membres de CDR detinguts a l'operació Judes. En un comunicat al que ha tingut accés el TOT Barcelona, dues víctimes signen dures paraules contra l'AVT i recorden que l'únic "presumpte delicte" dels CDR acusats és el de "manifestar-se".
Les dues signants són Rosa Maria Cabré, que va perdre la seva mare a l'atemptat d'ETA a Hipercor, i Sílvia Vidal, germana d'un assassinat en un atemptat de les GRAPO. Desenes de víctimes s'han adherit al comunicat, que demana mantenir la "dignitat" de les víctimes de terrorisme. Comparar a ferits i assassinats durant anys de terrorisme amb uns aldarulls de carrer de major o menor intensitat, com puguin ser les manifestacions a Catalunya, és "rebaixar la dignitat de moltíssimes víctimes de terrorisme i els seus familiars a zero", lamenten. 
El document també acusa de "baixesa moral" a aquells que "utilitzen el dolor" per obtenir "rèdit electoral" o "llocs polítics ben remunerats". Aquest comunicat forma part d'un nou capítol en la lluita d'aquestes víctimes del terrorisme per evitar la politització de la seva lluita pel reconeixement legal. En el marc del segon aniversari del 17A, diverses persones van signar una carta en què atacaven una altra entitat, l'ACVOT dirigida per José Vargas, que titlla de persones “manipulades” les víctimes del 17ª crítiques amb l’Estat espanyol.  
Els signants consideren que les associacions han de vetllar per evitar la manipulació per part de la classe política i vetar que representants de els associacions estiguin a llistes electorals. Amb això fan referència, per exemple, al president de l'ACVOT, José Vargas, present a la candidatura del PP per Barcelona. 
Opinió:
Podrá semblar extrany a alguna gent però resulta que hi han víctimes que tenim criteri propi sobre molts dels temes que ens afecten i com que dicen que estem en un país lliure, tenim la llibertat de fer públiques aquestes opinions.
Segurament hi haurá qui se sentirá molest perque hi hagi qui es volgui desmarcar del que volen presentar com a veu “oficial” del col·lectiu peró es evident que si hi ha qui decideix presentar accions abans de preguntar-nos la opinió, se arrisca a rebre les comsequències.
De fet, ha estat una proposta de dues víctimes que en només un cap de setmana han presentat aquesta iniciativa i, oh casualitat, ha tiongut una molt bona acollida.

I ara, als que diuen que parlen en el nostre nom, que segueixin inventant-se históries sobre les víctimes que pensem per compte pròpia… i que cada cop en som mes... amb lo senzill que seria que es presentesin memóries de gestions de la feina assistèncial realitzada, o no?

No hay comentarios:

Publicar un comentario