jueves, 21 de noviembre de 2019

15 novembre 2019 (3) Catalunya Radio (link tertulia)

15 novembre 2019




Laura Rosel: "La banalització del terrorisme ha portat a trepitjar els sentiments i el dolor dels altres"

"Prefereixo cent contenidors cremats que un Hipercor. I qui no ho entengui és que no entén els efectes d'un atemptat terrorista."

Robert Manrique, víctima d'Hipercor i una de les veus que durant més anys ha representat les víctimes del terrorisme a Catalunya.

El març del 2018, l'Audiència Nacional va vincular per primer cop una acció de protesta de l'independentisme civil amb el terrorisme. Amb l'acusació contra Tamara Carrasco es va trencar el precinte. I amb l'operació Judes, d'aquest mes de setembre, s'ha desplegat l'estratègia de l'Audiència Nacional. Primer, els CDR, després Tsunami Democràtic, ara, totes les protestes postsentència que s'investiguen als jutjats catalans.
En paral·lel a l'acció de la justícia: l'ús vergonyant d'alguns polítics d'imatges d'atemptats d'ETA, dels termes 'comando' i 'kale borroka', fins i tot del concepte 'violència'. Més enllà d'escalfar la brega política, tot això ha tingut un efecte inhumà: l'ofensa a les víctimes del terrorisme -aquest sí- reconegut, jutjat i condemnat.
"Ja n'hi ha prou d'utilitzar el dany que ha causat el terrorisme per partidisme", deia Robert Manrique "siguem seriosos, no posem al mateix nivell d'un atac terrorista una barricada o uns contenidors cremant", demanava.
La banalització del terrorisme ha portat això: trepitjar els sentiments i el dolor dels altres... a canvi de què? Potser algun dia algú ho explicarà.


No hay comentarios:

Publicar un comentario