viernes, 13 de mayo de 2022

06 maig 2022 (2) ElPuntAvui

06 maig 2022



Demanda dels Mossos que van abatre els autors del 17-A

Els quatre policies que hi van intervenir reclamen 1,2 milions a la Generalitat per les seqüeles psicològiques

Interior nega que s’hagi rebutjat la petició

 

Els quatre Mossos d’Esquadra que van abatre els terroristes que van perpetrar els atemptats del 17-Aa Barcelona i Cambrils han presentat una demanda per reclamar que la Generalitat els indemnitzi amb 1,2 milions en total per les seqüeles psicològiques que van patir.

El desembre passat van presentar una reclamació administrativa al Departament d’Interior, però en no rebre resposta en els tres mesos de termini que té l’administració han decidit interposa run recurs contenciós administratiu en un jutjat de Barcelona.

Els agents, que van ser reconeguts com a víctimes del terrorisme pel Ministeri de l’Interior, arrosseguen diverses seqüeles psicològiques –que en el cas d’un dels policies li han comportat la incapacitat permanent per exercir la seva professió– després d’abatre a trets els membres de la cèl·lula terrorista. Per la seva banda, el director dels Mossos, Pere Ferrer, nega que s’hagi rebutjat la petició dels quatre agents i al·lega la lentitud del procés administratiu. “No vol dir que no se’ls indemnitzi, vol dir que el procediment és llarg”, defensa el director del cos, que remarca que el conseller i ell es van reunir amb els agents fa pocs mesos. Ferrer va destacar la tasca que tots ells van fer després dels atemptats de Barcelona i Cambrils l’agost del 2017, i lamenta que la “sacsejada” que va suposar en el cos aquest esdeveniment no permetés que se’ls acompanyés en aquell moment de la manera que es mereixien.

Opinió:

Vagi per davant el meu respecte i agraiment a la tasca dels Mossos d’Esquadra. Dit aixó, me agradaría saber quin ha estat l’acompanyamewnt que les victimes dels ate,mptats terroristes a Catalunya han rebut i reben de part de l’administració catalana.

Evidentment, aixó de que “m’agradaria saber” ho dic amb un cert to de ironía… ja conec molt bè quin ha estat aquest acompanyament.

Aixi doncs, endavant amb els drets que puguin pertocar a qualsevol treballador però sense oblidar als que els hi pertoquen als afectats pels terrorismo.

No se si se m’enten prou…

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario