sábado, 17 de agosto de 2024

16 agost 2024 (5) Vilaweb (opinió)

16 agost 2024 

 


 

Impulsen una demanda a la justícia europea per a descobrir tots els detalls dels atemptats del 17-A

Tenen temps fins el 6 de setembre, i ara demanen donacions per a pagar els costos judicials

El Tribunal Constitucional (TC) espanyol no va admetre a tràmit, al maig, el recurs dels paresel del nen de tres anys mort a la Rambla de Barcelona en latac del 2017 per a aclarir tots els detalls que encara no se saben sobre l’atac gihadista a Barcelona i Cambrils, sobretot el paper de limam de Ripoll.

La família considerava que s’havia vulnerat el dret de saber tota la veritat i, arran de la decisió del TC, el pare del nen, Javier Martínez, ha anunciat que vol presentar una demanda davant el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), amb una feina conjunta dels seus advocats, Jaume Alonso Cuevillas i Agustí Carles, i dels advocats internacionals experts en drets humans Alejandro Chehtman i Nico Krisch. També explica que esperen que es reactivi una comissió d’investigació al congrés espanyol en què el president espanyol, Pedro Sánchez, s’hauria compromès a desclassificar tota la documentació secreta sobre els atemptats.

Sobre la demanda, Martínez ha explicat que tenien temps fins el 6 de setembre per a presentar-la, però que tenia uns costos judicials que havien d’assumir, i per això demanen donatius per sufragar-los.

Opinió:

Es inversemblant, absolutament patètic, que una víctima dels atemptats tingui que còrrer amb les despesses que es deriven de l’intent de tenir mes informació per poder continuar investigant les errades comeses i així, intentar que no es tornin a repetir.

Es inversemblant, absolutament patètic, que administracions que es van personar en la causa penal no tinguin el detall de colaborar amb les despesses que una víctima del terrorisme tindrá que abonar.

Es inversemblant, absolutament patètic, que sembli no interessar a cap administració competent el oferir suport per fer la feina que hauria de fer la pròpia administració.

Per part meva, continuaré ajudant i donant suport en tot el que pugui i calgui en el Javier i la Silvia, juntament amb moltes altres víctimes.

I es inversemblant, absolutament patètic, que es dilapidin recursos públics amb veritables “txorrades” en lloc de vetllar per la seguretat, al máxin posible, de la població.

Cal recordar que estem en alerta 4 sobre 5? Els consulats i ambaixades amb víctimes del 17-A, que son mes de 30 paissos, pensen fer quelcom o continuaran creient-se la versió que els ofereixen des de l’administració “competent en la matèria”?

Ah, un altre coseta: la mateixa sentència de maig de 2021 ja recull el dret a conèixer la veritat del que va suceïr. Ho diu el jutge Guevara i no pas cap mindundi.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario