sábado, 17 de agosto de 2024

17 agosto 2024 (2) RAC1 (entrevista)

17 agosto 2024

 


Les associacions de víctimes del terrorisme reclamen que se'ls tingui en compte set anys després del 17-A 

Atemptat

Consideren que l'esforç que han fet les administracions per atendre les víctimes del terrorisme és del tot insuficient

Les associacions de víctimes del terrorisme posen el crit al cel perquè se'ls tingui en compte just quan fa set anys dels atemptats del 17 d'agost a la Rambla de Barcelona i a Cambrils. Consideren que l'esforç que han fet les administracions per atendre les víctimes és del tot insuficient

Els atemptats van matar 16 persones, però hi ha 368 víctimes amb seqüeles físiques i psicològiques. La Unitat d'Atenció i Valoració als Afectats pel Terrorisme (UAVAT) denuncia que són ells els que han de fer les tasques d'atenció psicològica, mentre el Ministeri i la Conselleria es renten les mans. 

El crit al cel de les associacions

El portaveu de la UAVAT, Robert Manrique, ha lamentat que "ningú s'està preocupant" i ha titllat de "vergonyós" que el Ministeri d'Interior hagi tardat més de sis anys a començar "contactar amb més de 200 víctimes". "Tant ens costa que les víctimes del terrorisme tinguin, com a mínim, una assistència integral?", ha criticat.

Manrique ha reclamat que es garanteixin els serveis jurídics i psicològics a víctimes i familiars, i ha proposat la creació d'un espai històric dedicat als diferents atemptats terroristes que ha patit el país.

La plataforma d'afectats pel terrorisme crítica que les administracions no hagin mogut fitxa per atendre les víctimes dels atemptats de fa set anys. Manrique assenyala no només a Madrid, sinó també a la Generalitat, que fa més d'un any va prometre fer-se'n càrrec. "L'únic que demanem és que l'administració catalana prengui el relleu del que no fa l'administració central", ha dit a RAC1.

Un familiar va al Tribunal Europeu de Drets Humans

Precisament un dels familiars de les víctimes de l'atemptat, interposarà una demanda al Tribunal Europeu de Drets Humans, després d'esgotar el recorregut judicial al Tribunal Suprem. Javier Martínez era pare del nen de tres anys que va morir a la Rambla de Barcelona. 

En l'aniversari dels atemptats, Martínez demana que es reactivi la Comissió d'Investigació al Congrés dels Diputats i que es desclassifiqui la documentació referent als atacs gihadistes de Barcelona i Cambrils.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario