viernes, 10 de abril de 2015

10 abril 2015 (9) Ara

10 abril 2015



El cap de la cèl·lula jihadista s'havia reunit amb un militant d'extrema dreta per atemptar contra una llibreria jueva






Els contactes apareixen citats en la interlocutòria del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz. El magistrat envia a la presó set dels detinguts dimecres pels Mossos d'Esquadra
El suposat líder de la cèl·lula jihadista desarticulada dimecres a Catalunya, Antonio Sáez Martínez -perruquer de professió, que es feia dir Ali-, es va reunir a la seva perruqueria amb una persona d'ideologia neonazi, Diego José Frías –detingut dimecres a Sant Quirze del Vallès–, per planejar atemptar amb una bomba contra una llibreria jueva de Barcelona de nom La Pedra, segons consta a la interlocutòria del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz. A les reunions, també hauria proposat diferents objectius, com sinagogues o locals jueus, i edificis institucionals i instal·lacions policials.
En el registre que els Mossos d'Esquadra van fer al domicili de Frías a Sant Quirze hi van trobar una granada de mà, una pistola i una escopeta, entre altres armes. Les escoltes telefòniques també apunten que el pressumpte cap de la cèl·lula jihadista havia pensat segrestar la directora d’una sucursal del banc Sabadell per finançar la cèl·lula.
La interlocutòria del jutge Pedraz envia a la presó set dels 11 detinguts aquesta setmana en diverses localitats catalanes. Un vuitè detingut, menor d'edat, ingressarà en un reformatori. Pedraz ha deixat en llibertat, amb mesures cautelars, els altres tres detinguts dimecres. Entre els detinguts que ingressaran a la presó hi ha Antonio Sáez, el perruquer de Sabadell assenyalat per la policia com a presumpte cap de la cèl·lula, i Diego José Frías, el militant d'extrema dreta amb qui mantenia contacte. L'única dona detinguda dimecres per la policia en el marc de l'operació antijihadista ha quedat en llibertat amb mesures cautelars.



No hay comentarios:

Publicar un comentario