viernes, 17 de abril de 2015

14 abril 2015 (8) El Periódico de Catalunya

14 abril 2015


Els Mossos denuncien que l'Estat no comparteix informació que afecta la seguretat de Catalunya

La policia catalana sosté que aquesta situació "dificulta" la seva tasca i admet que la coordinació amb altres forces de seguretat podria ser "millor"
El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha denunciat aquest dijous que l'Estat no comparteix "informació" facilitada per cossos policials europeus que pot afectar la seguretat de Catalunya en diferents àmbits, entre ells el terrorisme gihadista.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Trapero ha acusat la policia estatal de no facilitar als Mossos dades que envien els serveis d'intel·ligència estrangers, una decisió que "dificulta" la seva tasca operativa i envaeix les seves competències. Així mateix, ha reconegut que la coordinació entre la policia catalana i la resta de forces de seguretat de l'Estat podria ser "millor".

El comissari en cap ha recordat que l'Estatut del 2006 va reconèixer als Mossos la competència de col·laboració en matèria internacional i, malgrat això, l'Estat es remet a una llei del 1986, prèvia al desplegament de la policia catalana, de manera que "tot el que fa olor de competència internacional" recau en la Policia Nacional.

“Tot el que fa olor d’internacional…”

"Informacions que de vegades vénen de l'entorn europeu no es bolquen en el cos que té les competències en aquestes matèries a Catalunya. Passa amb totes les matèries, perquè l'Estat fa una lectura que tot el que fa olor d'internacional, és l'Estat el competent", ha indicat.

Les paraules de Trapero apuntalen les declaracions fetes la vigília pel president Artur Mas, que, en resposta a una interpel·lació parlamentària del socialista Miquel Iceta,instava el Govern central a permetre als Mossos relacionar-se amb altres policíes de la UE i a dotar de "contingut" la junta de seguretat entre Generalitat i Estat. 


Per una altra part, després de la desarticulació per part dels Mossos d'una cèl·lula gihadista que pretenia atemptar a Catalunya, ha assegurat que en aquests moments no tenen detectat cap altre grup que tingui aquests objectius.

No hay comentarios:

Publicar un comentario