miércoles, 5 de diciembre de 2018

04 desembre 2018 (10) beteve

04 desembre 2018 



Una gran placa al terra de la Rambla retrà homentatge a les víctimes del 17-A
L'Ajuntament presenta el projecte Memorial Rambles, que inclourà una placa en recordança a l'atemptat i la reforma de l'entorn del mosaic de Miró

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dimarts el projecte Memorial Rambla, amb què la ciutat recordarà l’atemptat del 17 d’agost i retrà homenatge a les víctimes de l’atac i els seus familiars.
El projecte es dividirà en dues parts. La primera fase culminarà la primavera el 2019, i consistirà a instal·lar una gran placa de bronze al terra de la Rambla. Estarà formada per dos elements: el dibuix policromat ‘Barcelona’, de Frederic Amat (en què la lletra “l” la forma un llaç de color negre), la data i l’hora dels fets “17 d’agost de 2017. 16,50 h” i la inscripció “Que la pau et cobreixi, oh ciutat de la pau”, escrita en àrab, català, castellà i anglès. La frase ha estat seleccionada d’entre els milers de missatges de solidaritat expressats per la ciutadania en els dies posteriors a l’atac. La placa de bronze amb aquests dos elements farà dotze metres de llargada i estarà situada baixant per la Rambla en sentit vertical i a la part de l’esquerra, abans d’arribar al mosaic de Joan Miró.
La segona fase consistirà en una reforma del mosaic i la substitució del paviment de l’entorn, dins del projecte de remodelaicó de la Rambla, en el Tram 4. Un equip de conservadors restauradors especialitzats, procedents dels quatre extrems del Mediterrani (Pròxim Orient, nord d’Àfrica, sud d’Europa i est d’Europa) netejarà i restaurarà l’obra de Miró “in situ”, a la mateixa Rambla, i a la vista dels vianants. També es plantaran set arbres plataners a l’entorn del Memorial. La reurbanització de la Rambla està prevista a partir del 2020.

Un homenatge “a la pau, la cultura i la fraternitat”

En la presentació del memorial a l’Ajuntament, l’alcaldessa Ada Colau ha explicat que l’objectiu del consistori és fer un “homenatge a la pau, la cultura i la fraternitat” amb un element “de record i de solidaritat amb les víctimes, però alhora respectuós i integrat amb l’entorn de la Rambla i l’obra de Joan Miró”.
“És veritat que hem trigat una mica de temps, més d’un any”, ha admès Colau “però no ho volíem fer de qualsevol manera.” L’alcaldessa ha aclarit que el govern municipal ha prioritzat “l’atenció a les víctimes” i ha preferit esperar a pair “un impacte molt fort” abans de consensuar la forma del memorial amb l’entitat UAVAT (Unitat d’Atenció i Valoració dels Afectats per Terrorisme) i amb els veïns i comerciants de la Rambla.


No hay comentarios:

Publicar un comentario