miércoles, 5 de diciembre de 2018

04 desembre 2018 (7) Ara

4 desembre 2018 



Una frase al mosaic de Miró recordarà les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils
El missatge, que es posarà en una placa, l'han escollit els afectats entre els milers d'escrits deixats per la ciutadania

"Que la pau et cobreixi, oh ciutat de la pau", és la frase que a partir de la primavera hi haurà a prop del mosaic de Joan Miró a la Rambla, al Pla de l'Os. El missatge es posarà en una placa, que s'instal·larà a terra, per convertir el mosaic en el memorial de les víctimes dels atemptats del 17 d'agost de Barcelona i Cambrils. Els afectats pels atacs, coordinats per la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats pel Terrorisme (UAVAT), han escollit la frase entre els més de 5.000 escrits que va deixar la ciudadanía a la Rambla de forma espontania. El missatge seleccionat, escrit originalment en àrab, es podrà llegir a la placa en català, castellà, anglès i àrab. La frase anirà acompanyada del dibuix 'Barcelona' –amb les lletres de color vermell i la ela en forma de crespó negre– de l'artista Frederic Amat.
A part de la placa, es restaurà el mosaic de Miró i es farà una millora a la zona per substituir el paviment. Les obres obligaran a protegir el mosaic mentre durin els treballs. En el marc de la reurbanització de la Rambla, prevista a partir del 2020, també es plantaran set plataners al voltant del memorial. L'Ajuntament de Barcelona ha explicat que el memorial en record de les víctimes dels atemptats del 17-A vol ser un homenatge a la pau, la cultura i la fraternitat per esdevenir "un referent universal que convidi a la concòrdia, l'entesa i la solidaritat entre les persones".


No hay comentarios:

Publicar un comentario