miércoles, 25 de marzo de 2020

25 març 2020 GRUP D'AJUDA MÚTUA AMB SUPORT PSICOLÒGIC “LA VENTANA”

25 març 2020   





GRUP D'AJUDA MÚTUA AMB SUPORT PSICOLÒGIC “LA VENTANA”.

Els psicòlegs tenim un paper molt important en aquest temps. Perquè la situació que tots estem vivint comporta un grau de patiment emocional davant del que també hem de saber donar resposta.
Certament, s'està movilitzant arreu atenció psicològica per la població, i és un repte poder cobrir aquelles necessitats d'atenció més doloroses.
El nostre equip professional ha proposat una altra iniciativa, amb un aspecte diferenciador: La Ventana. Un grup d'ajuda mútua amb suport psicològic
Moltes persones ja patien abans de situacions psicològiques complicades. Patien trastorns psicològics. I moltes d'elles NO tenien una xarxa social o familiar abans del confinament. Tots hem sentit aquests dies la recomenació de vetllar per mantenir un grau de socialització. 
El nostre equip, que té experiència, a més, en col.lectius vulnerables (persones que han patit vivències traumàtiques, terrorisme...) sap de la importància i l'efecte positiu de establir relacions socials amb altres persones amb les que es comparteix patiment.
Per això hem llençat aquesta inciativa. Perquè persones en situacions vulnerables com les descrites poguin trobar-se. Perquè no estiguin soles. Per cuidar les.
Mitjançant el grup de whatsapp anomenat La Ventana, s'estan relacionant entre ells. Comparteixen vivències, emocions i propostes d'ajuda mútua. Un equip de voluntaris fa d'unió. I l'equip de psicòlegs en fa suport. 
Els psicòlegs vetllem per mantenir l'objectiu del grup, fem intervencions puntuals, i estem a disposició per mantenir qualsevol contacte individual. Donem pautes sistemàticament i estratègies  per compensar l'efecte de l'aïllament. Recordatoris i recursos.
Actualment hi ha un grup de 12 persones. (alguna de fora de catalunya: Sevilla, Asturies) 5 voluntaris i 3 psicòlegs.
Estem obrint el segon. Mirem que sigui un grup amb un màxim de persones per tal que puguin establir el vincle adequat.

Preguem difusió per poder arribar a més persones que no haurien d'estar en soledat.

Quan es tanca la porta..s'obra una finestra. Nosaltres hem obert una. Perquè aquell qui ho necessita sempre pugui trobar algú darrera.
Psicòlegs de contacte: experts en intervenció en trauma, crisi i emergències:

Sara Bosch Carretero. 639791993 

Carol Clarà Garcia: 686369042

No hay comentarios:

Publicar un comentario