viernes, 13 de marzo de 2015

12 març 2015 (15) Diari Ara

12 març 2015 (10.03.15)


11 anys de l'11-M: 192 globus per recordar les 192 vides segades

Madrid recorda aquest dimecres les víctimes dels atemptats jihadistes del 2004





Onze anys després de les explosions de l'11-M, Madrid tornarà a retre homenatge a les seves víctimes. L'acte més significatiu, convocat pels sindicats UGT i CCOO i la Unió d'Actors, tindrà lloc a les 10 del matí a l'estació de trens d'Atocha: els assistents duran 192 globus blancs en record de cadascuna de les víctimes mortals dels atemptats jihadistes. Mitja hora després l'arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro, oficiarà una missa funeral a la catedral de l'Almudena.

Un altre dels actes d'homenatge tindrà lloc al migdia al Bosque del Recuerdo, en el parc del Retiro: Ángeles Pedraza, presidenta de l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), llegirà un manifest en defensa de la memòria i la dignitat de les víctimes. Després, com cada any, es guardarà un minut de silenci i es farà una ofrena floral al mateix parc.

Fora de la capital espanyola també estan previstos altres actes en memòria de les víctimes de l'11M. És el cas de Móstoles, Parla, Coslada, Alcalá de Henares, entre d'altres. En aquesta última localitat també hi seran presents els globus blancs, que en aquest cas llençaran onze nens nascuts el mateix any que es van produir els atemptats.

C's i PP volen un acte institucional per commemorar les víctimes del terrorisme

C's ha reclamat formalment al Parlament que celebri anualment un acte institucional en commemoració de les víctimes del terrorisme. En vigílies del Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme (11 de març), ha presentat un escrit per defensar que la cambra catalana aculli aquest acte de la mateixa manera que ho fan altres parlaments europeus. El PPC ha lamentat que aquesta proposta no s'hagi fet arribar prèviament a la Junta de Portaveus, on els populars li haguessin donat suport. C's porta diversos anys fent -sense èxit- la mateixa proposta al Parlament. Com ha passat darrerament és probable que la cambra aprovi una declaració institucional contra el terrorisme tot i no preparar cap acte institucional.


Precisament el PPC ha impulsat una declaració institucional "en defensa de la dignitat" i de memòria de les víctimes, que podria llegir-se en el proper Ple. Els populars ja han presentat la seva proposta de text per tal que els grups s'hi puguin sumar. A més, han anunciat que donaran suport a la iniciativa de C's de celebrar una jornada en solidaritat amb les víctimes del terrorisme. Tot i així, el portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, no s'ha estat de retreure la manera com s'ha vehiculat aquesta proposta. "És una llàstima que el que expliquen a les rodes de premsa no ho plantegin a la Junta de Portaveus. Haurien tingut el nostre suport", ha explicat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario