jueves, 19 de marzo de 2015

19 març 2015 (7) Vilaweb (opinió)

19 març 2015


El Mundo destaca del matrimoni assassinat a Tunis que tenia 'fortes conviccions catalanistes'

El diari acaba canviant el subtítol de la notícia per les protestes a la xarxa




Dos dels dinou morts ahir en l’atemptat a Tunis eren un matrimoni català. Antonio Cirera Pérez i Dolores Sánchez Rami, jubilats residents al districte de Nou Barris de Barcelona, havien arribat a Tunis amb el creuer Splendia de la companyia MSC, i feien una visita al Museu del Bardo. Tots els diaris espanyols van destacar aquesta dada, però l'enfocament més sorprenent el va fer l'edició digital del diari El Mundo, que en la noticia que en va fer va arribar a destacar en un subtítol que els dos morts 'tenien fortes conviccions catalanistes'.
Arran de les protestes que hi va haver tant a la xarxa, especialment a Twitter, com en els comentaris dels lectors de la notícia, la referència va desaparèixer dels elements de titulació, però s'ha mantingut en el text de la notícia, que diu: 'Una veïna de l'immoble, situat en el barri residencial del Camp de l'Arpa, va descriure els morts com una parella molt amable i de fortes conviccions catalanistes'. Abans que el diari canviés el subtítol, molts usuaris de Twitter ja n'havien fet captures de pantalla:
Això es podia llegir en la notícia d'ahir al vespre; en la d'avui al matí, que resumeix el que va passar ahir a Tunis, es manté la referència a les 'fortes conviccions catalanistes' del matrimoni assassinat, tot i que no pas en el subtítol, sinó en un text destacat sobre el perfil del matrimoni assassinat que acompanya la informació principal.

Opinió:

Sincerament, quan he llegit aquesta noticia he tingut que fregar-me els ulls per creure’m que era certa. ¿Que tindrá que veure que les víctimes tinguesin certa ideología personal? Malgrat tot, aixó se ha publicat i es una nova mostra del que algu anomena “amarillismo periodístico”.
De aquest tema varem parlar tot just ahir en la presentació del documental “72 horas, del 11 al 14 de marzo”... i avui ens trobem amb una mostre mes... es el mateix que quan un medi publica una informació absolutament falsejada, els hi portes les probes documentals i fins i tot les sentències que acrediten que la informació publicada es un error, i et contesten que “el tema de víctimas del terrorismo es intocable”...

Hi ha gent que no te remei...

No hay comentarios:

Publicar un comentario