lunes, 10 de octubre de 2022

06 octubre 2022 elnacional.cat

06 octubre 2022


 

El terrorista de Pont de Suert, a presó: expert en armes i amb intenció de via a zona de conflicte

La Guàrdia Civil el va detenir a Saragossa i van escorcollar casa seva al Pont de Suert

L’home que a principi de setmana va ser arrestat a Saragossa, però que tenia casa al Pont de Suert, a l’Alta Ribagorça, ha ingressat a presó aquest dimarts, segons ha informat l’Audiència Nacional. El jutjat central número 2 d’aquest tribunal especial ha rebut avui el detingut, de la mà de la Guàrdia Civil, i n’ha decretat la presó provisional. Segons la investigació feta pel Servei d’Informació de l’Institut Armat, l’home arrestat tenia intenció de desplaçar-se a zones de conflicte per integrar-se a l'estructura encara activa de l'organització terrorista Daesh.

El presumpta terrorista té experiència en l'ús d'armes i explosius i va atacar els policies que el van detenir, a Saragossa. Després durant l’escorcoll a casa d’ells i la seva mare, al Pont de Suert, va haver d’estar detingut i fortament vigilat pels agents del Grup d’Acció Ràpida de la Guàrdia Civil. Durant els seguiments que li van fer els investigadors, van detectar que prenia grans mesures de seguretat per evitar ser descobert o interceptat.

La Guàrdia Civil no ha fet sola aquesta operació antiterrorista. Segons ha detallat el mateix cos policial, s’ha fet de manera conjunta amb l'FBI nord-americà, que ha coordinat les tasques de control de l’home fora del territori estatal.

Intenció de viatjar a l'estranger per sumar-se al Daesh

L’home, tot i no tenir capacitat d’execució d’un atemptat gran escala, per falta d'estructura de suport i cobertura, si bé tenia coneixements d’armes, dedicava part del seu temps a fer una intensa activitat gihadista a través d'internet amb perfils oberts en diverses xarxes socials i aplicacions de missatgeria instantània integrades en entitats propagandístiques vinculades a grups terroristes islamistes. L’home aprofitava que tenia seguidors en aquestes xarxes socials i a Telegram per difondre propaganda sobre activitats terroristes en diversos punts d’Europa i manuals per a la fabricació d'explosius.

Segons els investigadors, el detingut creuen que el detingut ja havia fet un pas fent vídeos on sortia ell jurant lleialtat als postulats i objectius de Daesh, un fet que va posar en alerta als investigadors, per si intentava cometre algun atemptat abans de sortir del país per viatjar a Síria o Afganistan.

L'operatiu en aquest poble de l'Alta Ribagorça es va fer sota grans mesures de control per evitar qualsevol tipus d'ensurt. L'ensurt, però, se'l van emportar en aquest tranquil poble quan una trentena d'agents fortament armats i amb el rostre tapat van assaltar el centre del poble.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario