martes, 10 de abril de 2018

10 abril 2018 (5) Beteve

10 abril 2018



Presó per als membres de la cèl·lula gihadista que volia atemptar a Barcelona
L’Audiència Nacional ha condemnat a penes d’entre vuit i 12 anys els 10 integrants de la cèl·lula desarticulada el 2015 a Terrassa en l’operació Carona

Condemna de presó per als 10 integrants de la cèl·lula gihadista de Terrassa desarticulada en l'anomenada operació Caront. Els membres d'aquesta organització van fotografiar espais emblemàtics de Barcelona contra els quals volien atemptar. També van proposar segrestar una persona, vestir-la de taronja i executar-la mentre ho enregistraven. La sentència de l'Audiència Nacional els condemna a penes d'entre vuit i 12 anys de presó per un delicte d'integració en organització terrorista.
Tres dels acusats de l’operació Carona, s'enfronten amb una condemna de 12 anys de presó per un delicte d'integració en organització terrorista en grau de dirigents. Els altres set membres de l'organització han estat condemnats a vuit anys en qualitat de participants. La sala penal de l'Audiència Nacional assenyala que els acusats després de passar per una etapa de formació en els principis de la gihad violenta van constituir un grup terrorista amb "l'única finalitat de complir i servir els postulats del Daesh". De fet, un dels integrants de la cèl·lula va desplaçar-se a Síria l'abril del 2014 per combatre però va perdre la vida a l'Iraq el maig del 2015. Tres acusats més van intentar també arribar a Síria però van ser detinguts a la frontera entre Bulgària i Turquia.
L'arrest d'aquests tres, segons relata la sentència, va motivar que un dels líders del grup, treballador en una perruqueria a Barberà del Vallès, proposés atemptar en territori espanyol.  Va ser aleshores quan quatre dels terroristes van decidir reunir-se a l'estació de Sants amb l'objectiu de fer fotografies a llocs emblemàtics, cometre un atemptat  i "causar el caos i molta repercussió". En aquella visita a Barcelona el 14 de març del 2015, també van anar a la plaça d'Espanya perquè consideraven que era un punt idoni "amb una comissaria dels Mossos d'Esquadra, el Centre Comercial Arenas i l'Hotel Plaza".





No hay comentarios:

Publicar un comentario