lunes, 23 de abril de 2018

21 abril 2018 (8) ARA (opinió)

21 abril 2018 Adeu a ETA
Vicenç Villatoro

Visc la dissolució d’ETA com una victòria. Durant molts anys vaig participar en unes tertùlies polítiques a Radio euskadi. Les enyoro. Em vaig fer un tip de batallar-me amb gent de l’esquerra abertzale que defensaven la violencia etarra. Jo hi defensava,per repugnancia moral a la violencia,la via pacífica i democràtica cap a la independencia, la justicia i la llibertat. Normalment hi havia una tambè a la tertùlia algun unionista que deia que en una democràcia com l’espanyola totes les idees es podien defensar si es feia pacíficament. Han passat els anys. S’ha vist que l’unionista mentia: tan terroristes li semblen ara les urnes com llavors les armes. I el defensor de la violencia ha hagut  de recular, en part perquè ETA ha estat derrotada militarment (es el risc, quan jugues la mlliga militar) i en part perquè ha vist que amb la via democràtica, es podia arribar molt més lluny. Aquest antic tertulià no ha renunciat al seu independentisme, sinó a la violencia. Per tant, no ha fet seva la posició de l’unionista sinó –perdonin la immodèstia- la meva. Per aixó ho visc com una victòria. Uns anys després, de tots tres, soc l’ùnic que pot continuar defensant exactament el que defensava llavors, amb la mateixa convicció. O més.

Opinió:

Excel·lent article de l’amic Vicenç Villatoro, que mostre la absurda ambiguitat i el cinismo de alguns que durant anys han parlat de víctimes i de terrorisme depenent del momento polìtic i del profit personal que podien obtenir.
Coincideix-ho totalment amb el seu punt de vista. Tambè me he trobat ultimament amb gentussa que fa un temps eren de un partit (fins i tot mostraven ostentosa i maleducadament el seu carnet a dirigents polítics) i que ara fen la feina bruta per altres sigles amb l’afegit de inventar-se comsequencies de un atemptat del que molts sospitem que realment fos víctima.

I es evident que les mentides, tard o d’hora, acaben surant a la superficie. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario