martes, 3 de enero de 2023

02 gener 2023 Diari de Girona (opinió)

02 gener 2023


 

Detenen un home a Ripoll per difondre mètodes de fabricació d’armament casolà

Tenia un taller a casa seva on els agents de la Guàrdia Civil van localitzar-hi una impressora 3D amb la qual havia fabricat diverses peces

La Guàrdia Civil, dins de l'operació Napalm, ha detingut un home a Ripoll com a presumpte autor d'un delicte de tinença d'armes prohibides que estarien destinades a la venda a tercers. Al seu domicili hi tenia instal·lat un taller clandestí per a la fabricació il·legal d'armes i projectils mitjançant impressores 3D que s'ha desmantellat. L'operació es va iniciar a l'octubre, quan la Guàrdia Civil va detectar un usuari que difonia, a través de publicacions en plataformes web publiques, com fer modificacions substancials d'armes per augmentat la seva capacitat lesiva, així com dissenyar peces en 3D per a aquestes armes, imprimir-les, aplicar-les i com fer-les servir.

El detingut també difonia instruccions per elaborar explosius casolans i confeccionar artefactes explosius de gran letalitat. Els elements necessaris per realitzar aquest tipus d'explosiu que ensenyava a través d'internet es poden adquirir a qualsevol superfície comercial, com ara fertilitzant o altres productes.

Aquestes publicacions havien generat un gran nombre de visualitzacions i descàrregues a la xarxa. A més del seguiment dels comentaris i publicacions, els agents de la Guàrdia Civil van trobar diversos missatges d'amenaça contra col·lectius minoritaris i altres afins a ideologia extremista i antisemita. La persona investigada presumia d'haver participat en entrenaments de grups parapolicials i que estava prenent mesures de seguretat per si les Forces i Cossos de Seguretat entraven al seu domicili.

Fruit d'aquesta investigació, la Guàrdia Civil va localitzar el resident a Ripoll. Els agents van registrar el seu habitatge i van trobar nombroses armes manipulades, peces fonamentals, munició, maquinària i eines per fer-hi modificacions. Totes van ser intervingudes, juntament amb una ballesta, més de vint armes blanques, una defensa semirígida, rossinyols, grillons, dispositius electrònics i d'emmagatzematge o documentació falsa.

A casa seva, el detingut disposava d'una impressora 3D amb què havia fabricat il·legalment les peces per acoblar armes de gas de diferents calibres. Igualment disposava de les primeres matèries necessàries usades per a la seva fabricació. També es van trobar manuals sobre l'ús, el maneig i la fabricació d'armes de foc a través de la impressió en 3D.

Amb aquesta actuació, la Guàrdia Civil ha impedit la difusió de tutorials que poden ser utilitzats per qualsevol particular per a la fabricació d'explosius casolans, amb la finalitat de ser utilitzats per atemptar contra la vida i la integritat de les persones.

Opinió:

A banda de la perillositat de aquest individu, una pregunta: per què no apareix la seva nacionalitat a la noticia? 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario